Judit
2 °C
7 °C

Órákon át égett egy ház tetőszerkezete a Terézvárosban

IMG 20181117 135653
2018.11.17. 14:08 Módosítva: 2018-11-17 15:38:37

Kigyulladt és órákon át égett egy irodaház teteje a budapesti Szondi utca és a Teréz körút sarkán szombat délután. 

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint

kb. 400 négyzetméteren égett az épület tetőszerkezete.

A helyszínre kilenc tűzoltó gépjárművel érkeztek ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több vízsugárral, köztük három, emelőre szerelt vízsugárral is oltották a lángokat. 

A hatalmas füstöt a város több pontján is látni lehetett, így a Parlamentnél és a Márton-hegyről is.

Kollégánk a helyszínről azt mondta, sérültje nincs a tűznek, mivel az irodaház a tűz kitörésekor üres volt. A fa tetőszerkezet 400 négyzetméteren lángolt, de egy szinttel alatta, tehát a negyedik emeleten,

az egyik szobában már szintén égtek a bútorok.

A tüzet fél 7-re sikerült lokalizálni. A helyszínen 40 tűzoltó dolgozott 9 vízsugárral és 3 vízágyúval. A tűz nem érte el a közvetlenül mellette álló épületet sem.

"Most már csak a feketítés van hátra" - közölte Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Ez még az esetlegesen fellobbanó, parázsló gerendák locsolását jelenti. Kollégánk szerint a feketítés valóban indokolt, mert a tűz eloltása után néhány perccel a tetőszerkezet ismét gyengén fellobbant egy ponton.

A Katasztrófavédelem negyed 5-kor szintén azt írta, hogy a tüzet sikerült eloltani, és az utómunkálatokat következnek.

A Demokratikus Koalíció közleményt adott ki, miszerint ők is abban az irodaházban dolgoznak, amely kigyulladt, és a tűz elsősorban az 5. emeletet érintette, ahol az irodáik vannak. Azt írják,

a DK irodái teljesen megsemmisültek a tűzben.

A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett. Az anyagi kár jelentős. A tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tudnak, a tűz idején egyetlen munkatársuk sem tartózkodott az irodákban, így személyi sérülés nem történt.

Frissítés: Fél 4 után a BKK azt írta, a 4-es és 6-os villamos újra a teljes vonalon közlekedik.

Negyed 6-kor pedig a Teréz körutat is megnyitották a Petőfi híd irányában a Podmaniczky utca után, de továbbra is korlátozásra, sávlezárásra, fennakadásra kell számítani. A közúti forgalmat a villamospályára terelik, írja a BKK.

(Borítókép: Olvasónk/Kristóf/Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?