Órákon át égett egy ház tetőszerkezete a Terézvárosban

IMG 20181117 135653
2018.11.17. 14:08 Módosítva: 2018.11.17. 15:38

Kigyulladt és órákon át égett egy irodaház teteje a budapesti Szondi utca és a Teréz körút sarkán szombat délután. 

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint

kb. 400 négyzetméteren égett az épület tetőszerkezete.

A helyszínre kilenc tűzoltó gépjárművel érkeztek ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több vízsugárral, köztük három, emelőre szerelt vízsugárral is oltották a lángokat. 

A hatalmas füstöt a város több pontján is látni lehetett, így a Parlamentnél és a Márton-hegyről is.

Kollégánk a helyszínről azt mondta, sérültje nincs a tűznek, mivel az irodaház a tűz kitörésekor üres volt. A fa tetőszerkezet 400 négyzetméteren lángolt, de egy szinttel alatta, tehát a negyedik emeleten,

az egyik szobában már szintén égtek a bútorok.

A tüzet fél 7-re sikerült lokalizálni. A helyszínen 40 tűzoltó dolgozott 9 vízsugárral és 3 vízágyúval. A tűz nem érte el a közvetlenül mellette álló épületet sem.

"Most már csak a feketítés van hátra" - közölte Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Ez még az esetlegesen fellobbanó, parázsló gerendák locsolását jelenti. Kollégánk szerint a feketítés valóban indokolt, mert a tűz eloltása után néhány perccel a tetőszerkezet ismét gyengén fellobbant egy ponton.

A Katasztrófavédelem negyed 5-kor szintén azt írta, hogy a tüzet sikerült eloltani, és az utómunkálatokat következnek.

A Demokratikus Koalíció közleményt adott ki, miszerint ők is abban az irodaházban dolgoznak, amely kigyulladt, és a tűz elsősorban az 5. emeletet érintette, ahol az irodáik vannak. Azt írják,

a DK irodái teljesen megsemmisültek a tűzben.

A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett. Az anyagi kár jelentős. A tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tudnak, a tűz idején egyetlen munkatársuk sem tartózkodott az irodákban, így személyi sérülés nem történt.

Frissítés: Fél 4 után a BKK azt írta, a 4-es és 6-os villamos újra a teljes vonalon közlekedik.

Negyed 6-kor pedig a Teréz körutat is megnyitották a Petőfi híd irányában a Podmaniczky utca után, de továbbra is korlátozásra, sávlezárásra, fennakadásra kell számítani. A közúti forgalmat a villamospályára terelik, írja a BKK.

(Borítókép: Olvasónk/Kristóf/Index)