Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Kocsijában asszisztálta végig egy apa a szülést a bedugult M1-esen

2018.11.24. 11:09 Módosítva: 2018-11-24 13:20:02

Kocsija anyósülésén vezette le, pusztán telefonos segítséggel felesége szülését, mindenféle előképzettség nélkül Székely Dénes, aki a Borsnak mesélt az extrém apás szülés élményéről.

A feleségnél, Ritánál csütörtök hajnalban kezdődtek a fájások törökbálinti házukban. A házaspár azonnal kocsiba ült, hogy a kórházba menjen, de – mint reggelente szokás – bent ragadtak az M1-esen a dugóban. A baba viszont szokatlanul gyorsan eljutott a szülőcsatornáig, így Székely Dénesnek fel kellett vennie a szülész szerepét. 

Mint a lapnak mesélte, ösztönösen cselekedett aszerint, amit "a belső hangja súgott". A párnak egyébként van már két gyereke, tehát az apának van tapasztalata gyerekekkel, igaz, szülést ilyen közelről még nem asszisztált végig korábban. A baba végül az anyósülésen született meg, mert hamar kibújt a feje, így az asszony már nem tudott átmenni a hátsó ülésre, ahogy a mentők diszpécsere telefonon tanácsolta. 

Érdekes, de mint az esetből kiderült, ilyenkor sem lehet rendőri felvezetést kérni, hogy kiverekedjen a dugóból valaki. Székely azt mesélte, beszólt a 112-re, és megpróbálkozott ezzel, de elutasító választ kapott. Még egy közelben vesztegelő rendőri teherautót is megkért, de azt felelte neki a sofőr, ehhez nincs jogosultsága. 

Szeptemberben Miskolcon is történt egy hasonló eset, akkor telefonon vezette le a szülést egy olyan fiatal mentőápoló, aki alig pár hete állt előtte munkába. Egy pánikba esett édesanyában tartotta a lelket, amíg ki nem értek a mentők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?