Egyre többen mennek dolgozni a börtönökbe

2018.11.26. 05:42

Sikeres a büntetés-végrehajtás e hónap végéig tartó toborzókampánya, már több mint hatezren jelentkeztek munkára a rendvédelmi szervhez - írja a Világgazdaság.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságánál (BVOP) nyolcezren dolgoznak, és jellemzően minden munkakörben (biztonsági felügyelő, reintegrációs tiszt, pártfogó felügyelő, szakorvos, stb.) vannak nyitott pozíciók, ezek aránya 10 százalék körüli. Az álláshelyek feltöltöttsége megközelíti a 90 százalékot. A fluktuáció a szervezet értékelése szerint a hazai munkaerőpiaci tendenciák ismeretében normális mértékűnek tekinthető.

A szervezet októberben indította toborzó kampányát Rabul ejtünk, Gyere a hűvösre és Lebilincselünk szlogenekkel. A kampány keretében országjáró roadshow-val, toborzóirodákkal és óriásplakátokkal is népszerűsítik a büntetés-végrehajtási hivatást.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a fiatalokat, mind az idősebb korosztályt érdekli a szakma. A kezdő fizetés tiszthelyetteseknek minimum havi bruttó 228 ezer forint, tiszteknek minimum havi 330 ezer forint, amelyet évi 200 ezer forint cafetéria egészít ki - írja a lap.