Kakaós keksz, tejcsoki, kóla – ezeket kéri Szijjártó az autóba

K EPA20180215506
2018.11.26. 07:47

A 444 megszerzett egy ellenőrző listát, amit a külképviseletek protokollfőosztályainak küldenek el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatásai előtt. Ez a világon mindenhol így van, a lista csak abból a szempontból érdekes, hogy egy kis betekintést ad abba, mit és hogyan szeret a miniszter. Kiderül például, hogy 

  • Szijjártónak a Google Mapsen be kell rajzolni egy rövidebb (8-10 km-es) és egy hosszabb (13-15 km-es) futóútvonalat.
  • Nem eszik halat és tenger gyümölcseit, nem fogyaszt alkoholt és kávét (helyette gyümölcsteát, zöld teát mézzel), de még olyan ételeket sem, amiknél ezeket felhasználják. Inkább csirkét vagy pulykát eszik, marhahúst pedig teljesen átsütve. 
  • A konvojba kis üveges szénsavas és szénsavmentes vizet kéret, a saját kocsijába pedig egy kis üveg tonikot (lehetőleg Kinley), kólát (lehetőleg Coca-Cola) és kakaós kekszet vagy csokoládét, ha lehet, Ritter egész mogyorós tejcsokoládét.

Borítókép: Bulgária soros EU-elnöksége (EU2018BG) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter érkezik az EU-tagországok külügyminisztereinek informális találkozójára Szófiában 2018. február 15-én. (MTI/EPA/EU2018BG/Kiril Lonstantinov)