Árpád
-2 °C
4 °C

A Kékesen már szánkózni is lehet

D KOM20181127026
2018.11.27. 11:01

Az Időkép kedd reggeli jelentése szerint hétfő este az északi-északnyugati országrészben több helyen havas esőbe, havazásba váltott át az eső, így

a magasabban fekvő tájakat helyenként már néhány centiméter hó fedi, Bánkúton és Kékestetőn már szánkózhatunk.

De havazik a Nagy-Hideg-Hegyen és Mátraszentistvánon is.

A síkvidéken megmaradó hótakaró még nem jött össze, de az előrejelzések szerint itt is lehet benne reménykedni, mivel kedden további csapadék várható, főként havas eső, havazás formájában. Több csapadék északon, északnyugaton várható, a magasabb hegycsúcsokon 10-20 cm hó is hullhat, de síkvidéki területen is összejöhet néhány centiméter szerda hajnalig. Kedden élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz a légmozgás (Borsod megyére emiatt elsőfokú riasztást is kiadtak), néhol hófúvás is lehet. Napközben mínusz 1 - plusz 4 fokra számíthatunk.

Szerdán észak felől szakadozik majd fel a felhőzet, a csapadékzóna dél felé tolódik, és egyre kevesebb helyen várható majd gyenge havas eső, havazás. Több helyen erős, az Alpokalján és északkeleten viharos lökések várhatóak. Hajnalban mínusz 5 - 0, napközben mínusz 1 - plusz 4 fok várható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?