Judit
2 °C
7 °C

Hamis tanúzásért ítélték el a romagyilkosságok egykori koronatanúját

2018.11.28. 18:05

Szerdán jogerősen két év letöltendő börtönre ítélte hamis tanúzásért a romagyilkosságok miatt indult büntetőeljárás egykori koronatanújának számító F.-né Ny. Évát, a vádlottak volt munkáltatóját a Fővárosi Törvényszék – írja az MTI.

Közleményük szerint a másodfokon eljáró bírói tanács megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi elsőfokú döntését, így pedig a jogerős ítélet szerint nem lett három évre felfüggesztve a szabadságvesztés.

Mint írták, a vádlott 2011-ben több alkalommal is valótlan állításokat tett a romagyilkosságok miatt indult büntetőeljárás során, az első fokú döntést pedig egyik fél sem támadta meg, így csak azt kellett mérlegelni, hogy arányos-e a kiszabott büntetés.

A bírói tanács ezzel kapcsolatban végül arra jutott, hogy a bűncselekmény olyan súlyos, hogy a felfüggesztett börtön

nem alkalmas arra, hogy a jövőben bárkit visszatartson hasonló bűncselekmények elkövetésétől.

Indoklásukban ugyanakkor jelezték azt is, hogy a nő az enyhítő körülményeket figyelembe véve egy év után feltételes szabadságra bocsátható lesz.

A romagyilkosok éppen tíz éve öltek először, ezért idén bővebben is foglalkoztunk a témával, ezt a cikkünket itt olvashatják el:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?