Judit
3 °C
7 °C

Belehalt egy brit nő Budapesten a fenékplasztikai műtétbe

2018.12.05. 12:15

Meghalt egy 49 éves, kétgyermekes brit nő, Tryce Harry, miután egy budapesti klinikán elvégzett fenékműtét után egy zsírembólia (érelzáródás egy zsírrög miatt) miatt rosszul lett március 19-én, írja a brit sajtó az ügyről szóló halottkémi eljárásról tudósítva. A férje, Kirk Harry azt nyilatkozta, hogy 4700 fontot (kb. 1,7 millió forint) fizetett a nő egy hasfeszesítésért és mellplasztikáért, és a saját testéből máshonnan leszívott zsírral való fenékfeltöltést ingyen kapta hozzá. 

A műtéteket a brit tudósítások szerint Molnár Miklós végezte a "Human Reconstructive Institute"-ban, Budapesten. (Ilyen nevű intézet egyébként nincs Budapesten, Molnár Miklós nevére rákeresve a Perfect Age Test és Arcszépészeti Központot adja ki a Google munkahelyként.) A hivatalos jegyzőkönyv szerint a nő délután 5.30-kor jött ki a műtőből a három eljárás után, és félóránként monitorozták. Az állapota 6 órakor stabil volt, de 6.35-kor a vérnyomása leesett, majd rosszul lett, szívrohamot kapott. Újraélesztést próbáltak rajta, ami sikertelen volt, majd 7.30-kor megállapították a halált. 

A birminghami halottkém, Emma Brown szerint gondatlanságnak nem volt szerepe a halálban. Ő arra jutott, hogy a nő egy "nem életmentő műtét komplikációi miatt" halt meg.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Bsip / Getty Images Hungary

Az elhunyt nő férje azt nyilatkozta, a felesége régóta vágyott az eljárásra, és nem könnyű szívvel hozta meg a döntést a beavatkozásról. Azt is mondta, hogy nem féltek tőle, azt gondolták, megtalálták a tökéletes helyszínt rá, ismertek olyanokat, akiket itt műtöttek, és nagyon elégedettek voltak. Most viszont már mindenkit arra biztat a férfi, hogy Nagy-Britanniában vesse alá magát ilyen eljárásnak, akármennyivel is drágább.

Isabel Bathurst, a család ügyvédje azt mondta, a klinikák lehet, hogy profik a műtéteket illetően, de nem mindig vannak felkészülve, mi van akkor, ha valami nem megy a terveknek megfelelően. Ő is azt mondta, hogy a nőt már nem lehet visszahozni, de talán emiatt majd mások elővigyázatosabban gondolkodnak, amikor ilyen műtétet fontolgatnak.

A meghallgatás szerint egyébként a férfit csak három óra múlva értesítették arról, hogy a felesége rosszul lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?