Három órás sor van a szerb és az ukrán határon

2018.12.22. 08:29

Torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, szombat reggel a várakozási idő elérte a három órát - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Huber Krisztián közölte, a személyautóval utazóknak célszerű másik határátkelőt választani. Szerbia felé a naponta 7 és 19 óra között igénybe vehető tiszaszigeti, ásotthalomi, bácsalmási és bácsszentgyörgyi közúti határátkelőhely felé lehet kerülni.

A röszkei mellett a csanádpusztai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán is torlódás alakult ki a Nyugat-Európából az ünnepekre hazatérő vendégmunkások miatt, szombat délelőtt a várakozási idő elérte a két órát.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt javasolja a személyautóval utazóknak, hogy válasszanak másik határátkelőt. Románia irányába a kiszombori vagy battonyai közúti határátkelőhelyek felé lehet kerülni, amelyek 24 órás nyitva tartással működnek.

Az ünnepek közeledtével a magyar-ukrán határátkelőhelyeken is több órás várakozásra kell készülniük a személyautóval utazóknak - közölte a rendőrség szombat délelőtt a honlapján.

A szerb mellett az ukrán határon is nagy sorok állnak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint már a beregsurányi közúti határátkelőhelyen is három óra a várokozási idő. A záhonyi és a barabási átkelőhelyeken két órát kell vesztegelniük az utazóknak.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.