Árpád
-2 °C
3 °C

Gázárcsökkentést ígér az LMP

2018.01.16. 14:52

Az LMP azt ígéri, hogy kormányra kerülése esetén csökkenteni fogja a gáz árát, írja az MTI.

Ungár Péter, a párt országos elnökségi tagja keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök a mesterségesen magasan tartott gázárakkal "lopják ki a magyar emberek pénztárcájából a pénzt". A politikus szavai szerint ugyanis egy hosszú távú szerződés miatt Magyarország a világpiaci árnak körülbelül a dupláját fizeti ki a gázért.

Az a kormány, ami korábban a rezsicsökkentéssel kampányolt, ma a rezsiemelés kormánya - fogalmazott. Ungár Péter hangsúlyozta, hogy a kabinet a mai napig titkolja, pontosan milyen áron és milyen feltételekkel vásárolja Oroszországtól a gázt, ezért ki fogják kérni az erről szóló szerződést.

Az elnökségi tagtól megkérdezték, hogy egyes egyéni választókerületekben hajlandóak lennének-e más pártokkal koordináltan jelölteket állítani az idei országgyűlési választáson. Azt felelte: az LMP tartja magát ahhoz az állásponthoz, hogy nem kamerákon keresztül üzengetnek a többi ellenzéki pártnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?