Most vitáznak a szabolcsi jelöltek, nézze élőben!

2018.02.15. 18:10

A Gulyás Márton vezette Közös Ország Mozgalom közösségi finanszírozásból több olyan választókerületet is felméret közvéleménykutató cégekkel, amelyek valamilyen szinten billegőnek számítanak. Vagy akár másért érdekes, például egy-egy ellenzéki párt elnöke indul. Gulyásék emellett azt is megszervezték, hogy ezeken a helyeken legyen jelölti vita.

03

A mai jelölti vitát Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerület jelöltjeinek meghívásával tartják: Lővei Csaba – Együtt, Szabó Tünde – Fidesz-KDNP, Lengyel Máté – Jobbik, Szoboszlay György – LMP, Babosi Györg – Momentum, Csabai Lászlóné – MSZP-Párbeszéd. Nem nagyon kérdés már, hogy a Fidesz jelöltje természetesen nem vállalja a vitát.

Az esemény azt ígéri, ezek a kérdések biztosan elhangzanak: Mit tehet egy képviselő azért, hogy ne Szabolcsban legyen az országban a legmagasabb a munkanélküliség? Miért Szabolcsban a legalacsonyabb a nettó átlagkereset az országban? Mi a megoldás Nyíregyháza közlekedési és parkolási problémáira? De ami az eddigi viták tapasztalata alapján biztosan felmerül: ki, mit gondol egy esetleges visszalépésről, jelölti koordinációról?

A beszélgetést itt tudja nézni élőben, a vita után összefoglalóval jelentkezünk.