Gyurcsány: Orbán Viktor és Tiborcz István bűntársak

Image uploaded from iOS (2)
2018.02.17. 15:36
Az évezred bevonulási videójával, a már meghaladott 100 napos program helyett beígért 12 ÓRÁS programmal, a kevesebb látomásos részletet, ám annál konkrétabb Orbán-bűnözőzést tartalmazó Gyurcsány-beszéddel és a fél párt felszólalásával megtartotta a Demokratikus Koalíció a 2018-as kampánynyitóját.

A Sport11 nevű sport- és rendezvényközpontban jött össze a DK színe-java. De mielőtt bármibe is belekezdenénk, legyünk túl a három legerősebb poénon, engedjék meg, hogy kiadjam magamból, mert csak befogadni képtelenség:

 • Orbánt vejbe találta az OLAF
 • Vejétől bűzlik a hal
 • Gyurcsány Ferenc a bulinegyedben járt, egy fiatal férfi odalépett, hogy szelfit készítsenek. Gyurcsány hosszan nézegette a férfi Huawei márkájú telefonját, amikor a férfi megkérdezte, tudja-e a volt miniszterelnök, hogy milyen Orbán új telefonja: HÚ, A VEJ!

Gyurcsány bevonulása már szinte intergalaktikus szintű volt: elindult a tömött rendezvényterem kivetítőjén egy videó, amiben hol Bruce Willis, hol a Reszkessetek betörők Kevinje hívta Gyurcsány Ferencet, hogy oldjon meg valamilyen problémát. És miközben mindet megoldotta, beért a rendezvényközpontba, ahonnan már élő képet vetítettek ki, ahogy bevonul rajongói között.

Nézzen bele egy pillanatra, az Isten szerelmére:

És akkor térjünk rá Gyurcsány beszédére végre!

Gyurcsány szerint a történelem azt mutatja, hogy tisztességtelen és embertelen politikai rendszerek, diktatúrák is fennmaradnak időlegesen, még akár sok ember támogatásával is, de ez csak átmeneti lehet. Viszont ha ő ránéz Orbánra, se jólétet, se biztonságot nem lát, ezért az orbáni diktatúra halálra van ítélve. Azt kérte, ne fogadják el az emberek a diktatúra gondolkodását, beszédmódját, logikáját.

Az igazság az utóbbi években elhagyta Magyarországot. Orbán üldözte el

- mondta Gyurcsány, aki szerint vissza kell hozni az igazság Magyarországát, ahol jó élni, és ehhez az kell, hogy az emberek vegyék birtokba országukat, mert a valódi urai az országnak ők, és nem azok, akik most azt képzelik magukról.

Majd miután újra hitet tett az európai egyesült államok gondolata mellett, elővette sokkal konkrétabban is Orbánt. Egyébként a hivatalos nyilvános beszéde előtt, amikor a küldöttgyűlésnek beszélt azt emelte ki, hogy ebben a maradék 50 napban neki már nincs ideje másra, nem fog más pártokkal foglalkozni, csak és kizárólag Orbán és a Fidesz lesz a célkeresztjében.

"Ennek a ragadozó cápának nem kellett vej, hogy romlott legyen, a vérében van, romlott volt ez magában is, kérem szépen!

"

- vágott bele ebbe az orbános dologba, majd így folytatta: "hallom én a vergődést, amit a kormánypárt a miniszterelnök védelmében elkövet, hogy mentse a menthetetlent", és kiemelte, hogy a modern Magyarország törénetében nem volt olyna, hogy a hivatalban lévő miniszterelnök szűk családját köztörvényes bűnnel lehetett kapcsolatba hozni.

Ez már arról szól, hogy Orbán nem az ország jóságát, becsületét testesíti meg, hanem a bűn hordozója, és az ő bűne ráragad az országra, ha ezt csendben hagyja, akkor maga is bűnös lesz. Ha nem akartok bűnösök lenni, akkor le kell ráznotok magatokról a bűn hordozóját, annak legnagyobb urát és hordozóját, a magyar miniszterelnököt!

- mondta, majd hozzátette a régimódi, klasszikus, látomásos Gyurcsány Ferenchez híven: "Csak így léphettek be az igazak kapuján."

Gyurcsány szerint most kiderült, mit is jelent, az, hogy az Orbán-kormány családbarát kormány: a kormány az Orbán-család barátja.

A volt miniszterelnök szerint természetesen a család magánügy, de itt ennél többször van szó: bűntársakról.

Nem az a bajunk idősebb Orbán Győzővel, hogy az apja, hanem, hogy bűntárs, nem az a bajunk a nemzet vejével, hogy szerelembe esett Orbán lányával, hanem hogy Orbán Viktor bűntársa. Mészáros Lőrincről nem beszélek

- mondta. Aztán megpróbálta elképzelni, ahogy Orbán legnagyobb lánya, Tiborcz István felesége hazamegy, eszik a családi asztalnál a tyúkhúslevest, mikor Orbán veje bejelenti, hogy képzeld papa, vettünk melletted egy házat pár száz millióért. És a papa, akinek nincs a számláján egymillió forint sem, nem kérdezi meg, hogy miből.

"Vagy süket és vak, vagy tolvaj. Mi az utóbbira szavazunk"

- mondta az exminiszterelnök a jelenlegi miniszterelnökről.

Aztán beszélt a Fidesz és a DK programjáról. Szerinte, miközben a DK-nak egy nagy, 800 pontos programcsomagja van, a Fideszéről semmit nem lehet tudni. 2010-ben nem is nagyon volt, 2014-re csak annyi, hogy "Folytatjuk!", de Gyurcsány szerint ezt ma már nem mernék mondani, mert félnek, hogy elzavarják őket. Ezért ő azt javasolná nekik, hogy legyen annyival hosszabb, hogy: nem folytatjuk.

A tréfa után pedig lecsapott A 12 ÓRÁS PROGRAMMAL

A DK elnöke szerint nincs száz napja egy új, koalíciós kormánynak, ezért ők az első 12 órában a következő intézkedéseket hoznák meg:

 • 9:00 - Eltávolítjuk a legfőbb ügyészt hivatalából, Polt Pétert, csatlakozunk az európai ügyészséghez
 • 10:00 - A költségvetés átcsoportosításával másfélszeresére emeljük az orvosok ápolók bérét, megduplázzuk a CT-k és MRI-k számát
 • 11:00 - A választójogi törvény módosítását beadja: ne szavazhasson itt aki soha nem élt Magyarországon
 • 12:00 - A minimálbér érje el a létminimumot
 • 13:00 - Tájékoztatjuk a kijevi kormányt, hogy felfüggesztjük a korábbi megállapodást, véget vetünk az ukrán nyugdíjbisznisznek. A politikai résztvevői ellen eljárást indítunk
 • 14:00 - Nyugdíjkorrekciós program, gazdasági növekedésnél infláció feletti emelés
 • 15:00 - Zároljuk az oligarchák vagyonát
 • 16:00 - Ingyenes lesz az alapvető internet hozzáférés
 • 17:00 - Megváltoztatjuk a köznevelési tövényt és a 18 éves tankötelezettséget helyreállítjuk
 • 18:00 - Felülvizsgáljuk a vatikáni szerződést, megszűnnek az egyházak kiváltásgai, az egyházi gyermekmolesztálási ügyekre külön bizottság állna fel.
 • 19:00 - A családi pótlékot harmadával, egyedülálló szülőnél 50%-kal emeljük,
 • 20:00 - Közműminimumot bevezetjük, egy minimális mennyiségű áram, gáz, víz ingyen jár, aztán sávosan nő az ára.

"Orbán előtt jobb volt, és Orbán után újra jobb lesz" - summasummarumozta Gyurcsány, aki szerint: "ezekhez a gazemberekhez képest olyan tiszták vagyunk, mint a ma született bárányok".

Ezután megnyugtatott mindenkit, hogy még ha el is szoktunk a demokráciától, a demokratikus folyamatoktól, a vitáktól, a nem egy nap alatt meghozott döntésektől, de azoktól nem kell félni, mert egy normális demokratikus országban ez így megy. Azt mondta, "nem kell félni a koalíciós kormányzástól", mert "nem a párbeszéddel van a baj, hanem a diktátummal". Lehet, hogy nem egy nap, hanem egy-két hét vagy hónap alatt születik meg egy döntés, de az felesősségteljes, a nép bevonásával születik meg, és nem egy ember dönt róla egy nap alatt.

Az utolsó 50 napra pedig azt ígérte, ami a kampányuk jelmondata is: nincs alku. "Küzdünk az utolsó pillanatig" mondta és arra kért mindenkit, hogy segítsék a küzdelmet, mindenki a maga módján vegye ki abból a részét.

Gyurcsány beszéde előtt többen is felszólaltak. Gy. Németh Erzsébet, a DK budapesti képviselője, a 11. kerületben induló képviselőjelölt arról beszélt, hogy büszke arra, hogy talán ő szerezte a legtöbb kellemetlen percet Tarlósnak a közgyűlésben, és nem zavarja, ha személyeskedés a válasz Tarlóstól, ráolvas valamit, mert ez a dolguk, szembesíteni a fideszes politikusokat azzal, hogy mit tesznek. 

Oláh Lajos, Erzsébetváros, Terézváros 2014-es győztese arról beszélt, hogy áldatlan állapotok vannak az egészségügyben, miközben fideszes kihívója, Bajkai István társaival több EU-s támogatáshoz jutott hozzá, mint amennyihez a Péterfy kórház. Vadai Ágnes, esztergomi képviselőjelölt arról beszélt, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal utáni második legdrágább vasútvonal, a 120 milliárdos esztergomi vonal, és ki kapja ezt a pénzt is? A gázszerelő. Miközben a kórházban nincs pénz szülészetre, gyerekosztályra sem.

Földi Judit, a DK székesfehérvári jelöltje arról beszélt, kiharcolták, hogy elmondják, mire költötték a TAO pénzeket, ami közpénz. Ő volt egyébként az a képviselő, aki egyszer látványosan a felcsúti kisvasút elé feküdt a sínekre. Molnár Csaba pedig összefoglalta a DK korábban már bemutatott kampányelemeit, többek között azt, hogy ne szavazhassanak azok, akik nem élnek itt életvitelszerűen. 

Nem jogot akarunk elvenni valakiktől, hanem az itt élők kizárólagos jogát akarjuk visszaadni abban, hogy döntsenek a saját sorsukról. Ezzel nem jogot veszünk el hanem jogot adunk vissza

– mondta erről Molnár. Szerinte a többség ugyanígy gondolja, de mégis csak a DK az egyetlen párt, aki ki meri ezt mondani, mert ők nem Orbánnak akarnak megfelelni, ők a többi ellnezéki párttal szemben nem félnek attól, hogy a Fidesz majd lehazaárulózza őket. És beszélt az ukrán nyugdíjak kérdéséről is. Térjünk is vissza arra a bevonulós videóra:

Illetve az egyházról, hogy azok az egyházak, egyházi vezetők, akik elfelejtették az Urat szolgálni, helyette inkább pártkatonák lettek, azokkal majd "elbeszélgetnek". Szerinte, aki az evangélium hirdetését a Soros-tervre cseréli, nem bújhat egyházi mivolta mögé, ő csak egy reverendába bújt pártkatona lesz.

Végül a Fideszről ezt mondta:

Már alig várom hogy az legyen a következő szlogenjük, hogy a haza nem lehet börtönben. Erről a börtön dologról szól nekik április 8-a. Hogy meg lehet-e tartani a lopott vagyont.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet a témáról. • Tippek
 • Árfolyam