Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Jobbik ízléstelennek tartja, hogy egy jobbikos azt írta a disznóra: Victor

2018.02.21. 12:26

Emlékezetesen nagy felháborodás kísérte Pócs János fideszes parlamenti képviselő Facebook-posztját, amelyen disznóvágás pillanatképét láthattuk, a disznóra pedig azt írták: Soros. Kísértetiesen hasonló bejegyzést rakott ki a hétvégén egy jobbikos önkormányzati képviselő, csak itt azt írták a malacra: Victor.

pócsika.PNG

A poszt már nem elérhető, mi nem is tudtuk lementeni, de a Pesti Srácok megörökítette, pontosan mit posztolt Horváth Gábor Ferenc, Cegléd jobbikos önkormányzati képviselője. Látható, hogy a lepörzsölt állat testébe a „Victor” feliratot karcolták, Horváth pedig azt is kiírta: Levágtuk a felcsúti csüngőhasút!" Vagyis egyértelműen Orbán Viktorra utal a bejegyzés.

Horváth-Gábor-Ferenc-disznóvágás-2-2-1024x660

A jobbikos képviselő utalt a Pócs-féle bejegyzésre is, ugyanis hozzátette: „Egyszer mindenkire sor kerül. Üzenjük erdélyi testvéreinknek Ceglédről, hogy ma Ő volt a Soros!"

Megkérdeztük a Jobbikot, mi a párt álláspontja erről a saját tagja által kirakott – igaz, azóta eltávolított – posztról. A Jobbik azt válaszolta:

Ugyanolyan ízléstelennek tartjuk, mint a Pócs Jánosét, bár ő még mindig nem kért bocsánatot.

Arra ugyanakkor nem válaszolt a Jobbik, hogy indít-e belső vizsgálatot, felfüggeszti-e Horváth párttagságát.