Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kormánykritikus istentisztelet ment a Kossuth Rádión

2018.04.01. 13:01

Olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy vasárnap délelőtt a Kossuth Rádióban istentiszteletet közvetítettek, de a kormánymédiába beolvadó rádiónál nem voltak annyira résen, mert Mesterházy Balázs evangélikus esperes prédikációja Harkán több olyan pontot is érintett, ami a kormány nézeteivel ellentétes.

Mesterházy azzal kezdte a gondolatmenetét, hogy a Jézus sírja elől a sziklát elmozdító, majd arra letelepedő angyal könnyedsége határozza meg húsvétunkat, majd ezt a képet arra használta, hogy megemlítse az otthonmaradó szavazókat, az idegengyűlölő propagandát, és a megegyezésre képtelen ellenzéket.

Ez a könnyedség és természetesség az ami (...) fricskát ad azoknak, akik szeretnék velünk elhitetni, hogy egy másik vallás képviselői ismeretlenül is rosszak. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják, hogy gyűlölnöm kell a nálam sötétebb bőrű embertársamat. Fricskát ad azoknak, akik egymással veszekedve nem tudnak egy nagyobb közjóért békét kötni. És fricskát ad még azoknak is akik hagyják, hogy Emőke vagy Gábor szavazzon majd helyettük.

Gábor és Emőke a Comedy Central szavazásra buzdító videóinak főszereplői.

Az istentiszteletet ezen a linken lehet meghallgatni, a gondolatmenet 10:39-nél kezdődik.