Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az LMP máris beintett Karácsony Gergelynek

Image uploaded from iOS (5)
2018.04.03. 21:44 Módosítva: 2018-04-04 10:14:17

A jelek szerint csak pár órát élt az az ellenzéki remény, hogy a baloldali pártok valamilyen visszalépésekben meg fognak tudni egyezni. Megpróbáljuk röviden vázolni, mi történt.

  • Az MSZP és az LMP vezetői között tárgyalások zajlottak arról, hogy kölcsönösen visszalépnek pár helyen egymás javára. A délutáni értesüléseink szerint a nem végleges megegyezésbe beleesett 2 fontos körzet, Csepel és a Belváros is.
  • Mivel az egyezségekre a pártok vezető testületeinek is rá kell bólintaniuk (ez nem történt meg a délutáni cikkünk publikálásáig), szinte mindenhol őrületes turbulenciát okozott a formálódó és váratlan egyezség kiszivárgása.
  • Karácsony Gergely például kacsának nevezte, hogy tárgyalnának az LMP-vel, de az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett megerősítette, hogy voltak/vannak ilyen tárgyalások.
  • Délután Karácsony Gergely egy budai fórumon azt mondta, tárgyalni akar az LMP-vel és az Együtt-tel arról, hogy ők (mármint az MSZP-Párbeszéd) visszalépnek 4 helyen (Csepel, a Belváros,  Gödöllő és Szekszárd), de az említett pártoktól azt kérik, hogy cserében lépjenek vissza az összes olyan helyen, ahol nincs esélyük.
  • Ez a javaslat pár órát élt, kedd este ugyanis Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Facebookon reagált Karácsony felvetésére. Lényegében beintett az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének, mert szerinte tudta, hogy az ajánlatát nem lehet elfogadni.

Itt tartunk kedd este 10 órakor.

Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Huszti István / Index.