A Kétfarkú Kutya Párt biztosan nem lép vissza sehol

2018.04.04. 17:38

Nem azért csináltam pártot, hogy a Jobbik vagy Gyurcsány Ferenc javára visszalépjünk

mondta a 444-nek Kovács Gergő, a Kétfarkú Kutya Párt vezetője. A 444 arról írt, hogy a Kétfarkúnak "komoly dilemmával" kell szembenéznie, ha ugyanis visszalép, akkor állami pénztől esik el, ha viszont talpon hagyja a jelöltjeit, akkor az gyengíti az ellenzéket. A pártnak egyébként 39 jelöltje van, ebből 10 indul olyan körzetben, ahol nem nagyon van tétje annak, hogy párszáz szavazót elvisz-e az ellenzéktől. (A 444 nem írja, de az azért egy nagy kérdés, hogy aki a Kétfarkúra szavaz, az amúgy szavazna-e "komoly" pártra, szóval ténylegesen mennyi voksot visz el az ellenzéktől.)

A 444 rákérdezett a kampányköltéseikre is, ugyanis ha 27-nél kevesebb jelöltjük maradt volna, akkor kénytelenek lettek volna visszafizetni a 150 milliós állami kampánytámogatást. Kovács erre azt mondta, "a kampánypénzünk 90 százalékát már elköltöttük, értelmes projektekre, tudod, ez az, amit mindig elfelejtetek megírni".

Kovács Gergő
Kovács Gergő
Fotó: Nagy Attila

Az MKKP ugyanis megpályáztatta ezeket a pénzeket, írja a 444, így azt egyebek mellett játszótérfelújításra, könyvvásárlásra, óvodafestésre, stb. költötték. Ezt a Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénz Tékozló Alap oldalán hozzák nyilvánosságra, de mi egyelőre nem találtunk konkrét összegeket itt.

A pártnak akkor is vissza kell fizetnie a kampánytámogatást, ha nem szereznek legalább 1 százaléknyi listás voksot.

A cikk megjelenése után azt írták, konkrét elszámolásra nem a kampányidőszakban fogják az erőforrásaikat fordítani, az államkincstár felé időben el fognak számolni.