Aliz
6 °C
14 °C

A Kétfarkú Kutya Párt biztosan nem lép vissza sehol

2018.04.04. 17:38

Nem azért csináltam pártot, hogy a Jobbik vagy Gyurcsány Ferenc javára visszalépjünk

mondta a 444-nek Kovács Gergő, a Kétfarkú Kutya Párt vezetője. A 444 arról írt, hogy a Kétfarkúnak "komoly dilemmával" kell szembenéznie, ha ugyanis visszalép, akkor állami pénztől esik el, ha viszont talpon hagyja a jelöltjeit, akkor az gyengíti az ellenzéket. A pártnak egyébként 39 jelöltje van, ebből 10 indul olyan körzetben, ahol nem nagyon van tétje annak, hogy párszáz szavazót elvisz-e az ellenzéktől. (A 444 nem írja, de az azért egy nagy kérdés, hogy aki a Kétfarkúra szavaz, az amúgy szavazna-e "komoly" pártra, szóval ténylegesen mennyi voksot visz el az ellenzéktől.)

A 444 rákérdezett a kampányköltéseikre is, ugyanis ha 27-nél kevesebb jelöltjük maradt volna, akkor kénytelenek lettek volna visszafizetni a 150 milliós állami kampánytámogatást. Kovács erre azt mondta, "a kampánypénzünk 90 százalékát már elköltöttük, értelmes projektekre, tudod, ez az, amit mindig elfelejtetek megírni".

Kovács Gergő
Kovács Gergő
Fotó: Nagy Attila

Az MKKP ugyanis megpályáztatta ezeket a pénzeket, írja a 444, így azt egyebek mellett játszótérfelújításra, könyvvásárlásra, óvodafestésre, stb. költötték. Ezt a Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénz Tékozló Alap oldalán hozzák nyilvánosságra, de mi egyelőre nem találtunk konkrét összegeket itt.

A pártnak akkor is vissza kell fizetnie a kampánytámogatást, ha nem szereznek legalább 1 százaléknyi listás voksot.

A cikk megjelenése után azt írták, konkrét elszámolásra nem a kampányidőszakban fogják az erőforrásaikat fordítani, az államkincstár felé időben el fognak számolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?