Molnár Gyula lemond az MSZP elnökségéről

2018.04.09. 00:19 Módosítva: 2018.04.09. 00:30

Jó szívvel nehéz gratulálni, de én mégis megteszem.

- ismerte el Karácsony Gergely a vereséget, és elmondta "az eredmény elmaradt a várakozásaiktól", de ahhoz képest mégiscsak jó eredmény, hogy sokan sem az MSZP-t, sem az MSZP-Párbeszéd szövetséget nem tartották annyira, hogy megugorja a parlamenti küszöböt.

Karácsony leszögezte:

Most is úgy gondoljuk, hogy Magyarországnak változásra van szüksége.

Viszont a választók többsége nem egy fair választási győzelemben, de mégiscsak másként gondolkodtak erről.

Viszont "bárki bármit gondol", még mindig a demokratikus ellenzék az erősebb (mármint a Jobbiknál).

Ezt a kormányt baloldalról lehet leváltani.

És ennek az ellenzéknek a legerősebb ereje az MSZP-Párbeszéd szövetsége. És bár pozitív, hogy Budapesten a többség a baloldalra szavazott, nem tartható, hogy a hangja nem jut el a kistelepülésekre.

Ezért Karácsony szerint újra kell gondolni a baloldali politizálás alapjait. Ebben a munkában saját szerepéről, saját politikai jövőjéről - tudniillik hogy marad-e Zugló élén, vagy betölti parlamenti mandátumát - nem beszélt.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke karcosabb beszédet mondott, melyben a többi "demokratikus" ellenzéki pártot is felelőssé tette a kudarcért, mely során - számításaik szerint - 17 mandátum veszett el az összefogás hiányának köszönhetően.

Molnár azonban azt is bejelentette, hogy lemond az MSZP elnöki posztjáról, és az MSZP elnöksége is benyújtja lemondását.