Sándor, Ede
6 °C
10 °C

Molnár Gyula lemond az MSZP elnökségéről

2018.04.09. 00:19 Módosítva: 2018.04.09. 00:30

Jó szívvel nehéz gratulálni, de én mégis megteszem.

- ismerte el Karácsony Gergely a vereséget, és elmondta "az eredmény elmaradt a várakozásaiktól", de ahhoz képest mégiscsak jó eredmény, hogy sokan sem az MSZP-t, sem az MSZP-Párbeszéd szövetséget nem tartották annyira, hogy megugorja a parlamenti küszöböt.

Karácsony leszögezte:

Most is úgy gondoljuk, hogy Magyarországnak változásra van szüksége.

Viszont a választók többsége nem egy fair választási győzelemben, de mégiscsak másként gondolkodtak erről.

Viszont "bárki bármit gondol", még mindig a demokratikus ellenzék az erősebb (mármint a Jobbiknál).

Ezt a kormányt baloldalról lehet leváltani.

És ennek az ellenzéknek a legerősebb ereje az MSZP-Párbeszéd szövetsége. És bár pozitív, hogy Budapesten a többség a baloldalra szavazott, nem tartható, hogy a hangja nem jut el a kistelepülésekre.

Ezért Karácsony szerint újra kell gondolni a baloldali politizálás alapjait. Ebben a munkában saját szerepéről, saját politikai jövőjéről - tudniillik hogy marad-e Zugló élén, vagy betölti parlamenti mandátumát - nem beszélt.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke karcosabb beszédet mondott, melyben a többi "demokratikus" ellenzéki pártot is felelőssé tette a kudarcért, mely során - számításaik szerint - 17 mandátum veszett el az összefogás hiányának köszönhetően.

Molnár azonban azt is bejelentette, hogy lemond az MSZP elnöki posztjáról, és az MSZP elnöksége is benyújtja lemondását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!