Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kunhalmi elvállalná az MSZP-elnökséget

2018.04.11. 11:07

Kunhalmi Ágnes elvállalná az MSZP elnöki posztját, de még nem döntötte el, hogy indul-e a tisztségért, erről az ATV Start című műsorában beszélt a párt budapesti elnöke. 

Szerinte az egész baloldalt újjá kell építeni, és szövetségi rendszerben kell gondolkodni, mert bebizonyította ez a választás, hogy a különutas politika megbukott. Kunhalmi úgy látja, három ok miatt szerepelt rosszul az ellenzék: az egyik, hogy Botka Lászlóval elvesztegettek kilenc hónapot.

„A másik fontos, hogy a DK és az MSZP nem tudott közös listát állítani, könyörögtem Gyurcsánynak, és az LMP teljes elborulása, minden LMP-s szavazó váltani akart, de a saját pártjuk feláldozta őket a kétharmad oltárán” – mondta a tévének. 

Arról is beszélt, hogy ki kell vizsgálni a választással kapcsolatos gyanús eseteket, mert a Fidesz győzelmét ugyan ez érdemben nem befolyásolja, de a kétharmadot megváltoztathatja.