Istenkomplexusos Sorost kapott maga mellé Márki-Zay egy plakátra

2019.01.04. 11:02

Márki-Zayt és Soros Györgyöt egyesítő plakátok jelentek meg Hódmezővásárhelyen a város ellenzéki polgármestere és a milliárdos üzletember egy-egy nyilatkozatával – derült ki a Vasarhely24.com híréből.

Soros számos könyvet írt, számtalan interjút adott, és az extravagáns nyilatkozatok sem álltak távol tőle. 

„Hogy őszinte legyek, egyfajta istenként tekintettem önmagamra” – áll Soros György félarca mellett az idézet 1993-ból, – bár ott sok helyen írt hasonlót lehet ez 1991-es vagy egy másik, négy 1987-es könyvében is, hol küldetéstudatról, hol általában az ilyen meggyőződés esetleges veszélyeiről szólva – Márki-Zay félarcánál pedig ez olvasható: „Soros György javaslataira kellett volna Brüsszelnek hallgatnia.”

Persze, nem arról van szó, hogy Soros Brüsszelben isteni kinyilatkoztatást tett, majd Brüsszel passzivitása láttán Márki-Zay a milliárdos segítségére sietve kijelentette, hogy márpedig az EU jobban tenné, ha hallgatna Sorosra.

Márki-Zay szavai (a polgármester Facebook oldalán látható tavalyi felvételen 1 óra hat percnél) épp a 2015-ös menekültválság európai kezelésének kritikájaként hangzottak el, mondván, az ellenőrizetlen beengedés helyett azonnal ellenőrzött befogadórendszert, közös EU-s határőrizetet kellett volna megvalósítani.

A Vasarhely24.com megkereste a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesületet , amely a plakátokat jegyzi. A húsz éve létező szervezet vezetője Ádók János a Fideszhez közelebb álló helyi médiumnak elmondta: csalódott Márki-Zayban, mert jobboldaliként jelenítette meg magát, valójában azonban mindenféle formációval összeáll és nem is törődik a várossal. 

Ádók ezért tartotta indokoltnak, hogy 860 ezer forintot elköltsenek a plakátokra a tagok által összedobott egyesületi pénzből.„Szerettünk volna egy figyelemfelhívó akciót kezdeni, amely során nem tettünk mást, csak a saját mondataival szembesítjük Márki-Zay Pétert és rámutatunk, valójában mit is gondol azokról az értékekről, amelyeket a kampányban még képviselt. Minden a plakátokon szereplő idézetet maga a polgármester mondott, azon nem változtattunk semmit” – közölte Ádók.

Gondolatok a múltból 

Igaz, más is mondott sokféle dolgot az elmúlt 29 évben:

  • Ne engedjék, hogy abból a demokráciából, amit a mi, új, Nyugat-nemzedékünk kiküzdött magának, abból most egész egyszerűen demokrácia nélküli többpártrendszert csináljanak.
  • Az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a kommunizmusnak, meg a Szovjetuniónak ajtót mutattunk.
  • Nem kellene megengednünk az utánunk következő fiataloknak, hogy ... most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot.

Ki mondta a fentieket?