Ágnes
-5 °C
2 °C

A túlóratörvényes szavazás után elvették az alpolgármester hatásköreit Szombathelyen

2019.01.14. 09:55

Molnár Miklós a Pro Savaria Egyesület színeiben került be a képviselőtestületbe 2014-ben, azonban a Fidesz maga mellé állította, hogy a közgyűlésben 11:10-es fölényben legyenek.Mint mi is megírtuk, múlt héten a szombathelyi önkormányzat is nemet mondott a túlóratörvény alkalmazására, méghozzá úgy, hogy a kormánypárti polgármester, Puskás Tivadar egyedül maradt az ellenzékkel szemben, miután az alpolgármester megszavazta a napirendi javaslatot, és ezzel határozatképes lett a közgyűlés. Molnár a határozatot már nem szavazta meg, de ez ennek ellenére átment a szavazáson, ugyanis a Fidesz-frakció nem ment el az ülésre.

Ennek lehet az a következménye, amiről hétfőn közleményben értesült a Vaol.hu, miszerint Puskás Tivadar polgármester megvonta az alpolgármester, Molnár Miklós hatásköreit. A gazdasági jellegű teendőit részben Puskás, részben pedig a másik alpolgármester, Illés Károly fogja a jövőben elvégezni.

A kegyvesztést már a szavazás utáni napon érzékelni lehetett, ugyanis a Vas Népe szerdán azzal a címmel hozta le az ügyet, miszerint Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali közösséget. Puskás akkor nyilatkozta, hogy

a döntés nem születhetett volna meg a város egyik alpolgármestere, Molnár Miklós árulása nélkül. Sajnálatos, hogy ezen lépésével Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali közösséget is, amelyik bizalmából listás képviselői helyet szerzett 2014-ben. Molnár átállt a szocialistákhoz, és felrúgta azt az írásos megállapodást, amelyet a Fidesz–KDNP pártszövetséggel kötött.

Molnár Miklós a Pro Savaria színeiben jutott be a képviselőtestületbe 2014-ben, azonban a Fidesz maga mellé állította azzal, hogy alpolgármesteri posztot ajánlottak neki. Nélküle ugyanis az ellenzék egy szavazatos fölényben lett volna a testületben. Az írásos megegyezés szerint Molnár Miklósnak a közgyűlések előtt rendszeresen egyeztetnie kellett a városvezetéssel és az egyeztetett előterjesztéseknél szavazatával támogatni a döntéseket.

Molnár Miklós az MTI megkeresésére nem kívánt reagálni hatáskörei megvonására, azonban mivel szavai szerint Puskás Tivadar polgármester folyamatosan valótlanságokat állít, ezért őt nyilvános bocsánatkérésre szólította fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!