Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Segített megjavítani az autójukat, cserébe ellopták a fűrészét

2019.01.15. 07:38

Egy 22, illetve 24 éves fiatal még 2018 szeptemberében Somodor községben közlekedtek a gépkocsijukkal, amikor annak hátsó futóműve kitört. Megálltak, és egy közelben lakó férfi megengedte nekik, hogy a családi háza udvarán javítsák meg autójukat, sőt be is segített nekik.

A háztulajdonos azonban néhány pillanatra magára hagyta a két férfit, akik ez idő alatt a garázsból elloptak egy láncfűrészt és egy kanna benzint.

Az ügyészség kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a két kaposvári férfival szemben, derül ki az ügyészség közleményéből. Ahogy az is, hogy nem először kell bíróság elé állniuk, ugyanis fiatal koruk ellenére mindketten büntetett előéletűek, és más büntetőeljárás is folyamatban van ellenük.

Miután a kaposvári nyomozók megállapították, hogy ezzel a lopással is ők gyanúsíthatók, az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletüket. Az I. rendű vádlott azonban ennek tartama alatt is újabb bűncselekményt követett el, ezért jelenleg letartóztatásban van.

Az ügyészség az I. rendű, és a különös visszaesőnek minősülő, felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló II. rendű vádlottal szemben egyaránt börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy az előkészítő ülésen történő beismerésük esetén a szabadságvesztés tartamát a bíróság 1 év 7 hónapban, illetőleg 2 évben állapítsa meg.