Nagy Blanka: Nem bántam meg semmit, de a trágárság elvette a beszéd értékét

2019.01.18. 20:39

Az ATV-n az Egyenes Beszédben volt vendég Nagy Blanka, a gimnazista, aki trágár módon küldte el a kormányt, mire nekiugrott a kormánymédia, az iskolája elhatárolódott  tőle, ellenzéki képviselők pedig kiálltak mellette.

Azt mondta,

  • Nem számított rá, hogy ekkora médiavisszhangot fog kapni a beszéde, legbelül benne volt, hogy neki fognak ugrani, de ez olyan mélyen volt, hogy nem gondolt erre sem.
  • Nem tudja, hogy mindent ugyanígy csinálna-e, most már nincs ilyen felhevült állapotban, de ha vissza lehetne forgatni az időt, akkor is így csinálta volna.
  • Nem bánt meg semmit.
  • Ám a trágár kifejezések miatt nem a mondanivalóra fókuszálnak az emberek, így elveszik a beszéd értéke.
  • A szöveg az ő belső világát vetítette ki, nem volt benne megrendezettség.
  • A Bayer-szövegben a "proli" szóval volt baja, mert ezzel Bayer azt a munkásosztályt bántotta meg, amely kiszolgálja Bayert és a barátait.
  • Megteszi a feljelentést, és bíróság előtt fog kiderülni, hogy milyen a tanulmányi eredménye.

Azt is mondta, mi a baja a kormányzattal. Például, hogy nyelvvizsga kell a felvételihez, amivel a kormány ellehetetleníti a diákok tanulását. Vagy, hogy ha valaki politizálni kezd, az elveszti az állását, azt mondta, neki volt ilyen ismerőse. Ez a két ok elég, hogy valaki kiboruljon, mondta.

A további kérdésekre azt mondta, hogy egzisztenciális félelme nincs, az autógyárban dolgozó szülei büszkék rá, nincs félnivalójuk amiatt, hogy a lányuk politizál, viszont nem nagyon van idejük, úgyhogy a túlóratörvény nagyon rosszul fog jönni nekik, és beszélt a nehéz családi körülményekről, korábbi balesetekről, betegségekről, amelyek után neki kellett a családban tartani a lelket.