Betegszervezetek és orvostársaságok oldalain hirdetne a kormány

2019.01.26. 12:44

A kormány szeretne hirdetni a hazai orvostársaságok és betegszervezetek honlapjain, ezzel kapcsolatban megbeszélések kezdődtek az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága és a MOTESZ, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége között - értesült az Index. Az erről szóló levelet Dr. Oberfrank Ferenc, a MOTESZ elnöke küldte el a szövetség tagszervezeteinek. A szövetség honlapja szerint a MOTESZ-nek közel 140 tagszervezete van. 

Oberfrank levelében azt írja, hogy társadalmi célú üzenetekről és nem politikai természetű üzenetekről van szó. A szerkesztőségünkhöz titkosított csatornánkon keresztül eljutott levél szerint Oberfrank január 25-én küldte el a levelét, és január 30-ig vár választ arra, hogy tagszervezeteik "rendelkeznek-e olyan honlappal, mely a betegek és laikusok számára ismeretterjesztő tevékenységgel bír, és amelyen a kormány el tud helyezni társadalmi célú, közérdekű tájékoztatókat". 

A gyors, pontos válasz azért is szükséges, mert a kormányzat rövid határidővel kérte az ezzel kapcsolatos információkat

– írta Oberfrank. 

Hozzátette, ha lesz együttműködés a szervezet és a kormány között, akkor a MOTESZ olyan megállapodásra törekszik, amely minden együttműködő számára transzparens, "a szakmai függetlensége és döntési autonómiája sérülése nélkül". Oberfrank végül megjegyezte, hogy a MOTESZ "természetesen az esetleges bevételekből valamennyi résztvevő számára méltányos részesedést biztosít". 

A kormánynak jelenleg a Magyarország jobban teljesít című "társadalmi célú" reklámja fut tévében, rádióban és interneten. 

A témával kapcsolatban kérdéseket küldünk a Miniszterelnöki Kabinetirodának és a MOTESZ-nak is, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket. 

Update: A MOTESZ elnöke szerint a kormányzat részéről nem fogalmazódott meg "konkrét szándék" azzal kapcsolatban, hogy hirdetnének a társaságaik felületein, és eddig még sosem volt arra példa, hogy bármelyik kormány hirdetett volna ezek az oldalakon.   • Tippek
  • Árfolyam