Far-hát kommandónak nevezte a Jobbik nyugdíjas támogatóit

2019.02.13. 12:47 Módosítva: 2019.02.13. 14:52

Far-hát kommandó: így nevezte a Jobbik média-tanácsadója egy kiszivárgott beszélgetésen bizonyos nyugdíjasokat, akik a közösségi oldalakon politikai véleményt nyilvánítanak. A Magyar Nemzethez került – a tavalyi választás után készült – felvételen Silhavy Máté és a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel hallható.

A Magyar Nemzet értelmezése szerint a jobbikos a pártot segítő nyugdíjasokról beszél, de ez nem derül ki a hangfelvétel-foszlányból, amit nyilvánosságra hoztak.

„Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj, a rohadék már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!«, és akkor odamennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek, és egész nap ezt várják, hogy mikor tud...” – mondta Silhavy Máté a beszélgetésen, amelyet a Hír Tv is közölt:

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Far-hát kommandónak nevezte a Jobbik nyugdíjas támogatóit

A párt média-tanácsadója szakzsargonnal szórakoztatta pártbeli beszélgetőtársait.

1115 · Feb 13, 2019 12:47pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

„Mondjuk, anyukám nem hülye nyugdíjas...” – vetette ellen egy harmadik személy, akit Vona Gábor asszisztenseként azonosítottak.

„Bocsánat, ez most nem...” – visszakozott Silhavy, mire Z. Kárpát, aki a beszélgetés alapján először hallotta a kifejezést, megjegyezte, talán Silhavyra utalva: „a far-hát kommandó alezredese”.

Frissítés 14 órakor: A Fidesz a Magyar Nemzet cikkével kapcsolatban azt írja közleményében, hogy

Ez a Jobbik igazi arca. Képmutató és felháborító, amit a Jobbik művel. A Jobbik vezetői "farhát-kommandónak" és "hülyének" nevezték a nyugdíjasokat. A Jobbik nem először bukott le azzal, hogy valójában mit gondol az idősekről: lenézik őket. Vona Gábor korábban azt írta, hogy "szemeikben gyűlölet lobog", a "szájukból pedig a szennyvíz folyik", és "felhörgik a 20. század minden traumáját". Ez a Jobbik igazi arca. Szélsőségesek és agresszívek.

És befutott a Jobbik közleménye is, miszerint

Képmutató és felháborító, amit a Fidesz művel. A Fidesz "sajtója" a Mi Hazánk Mozgalomtól megvásárolt manipulált hangfelvétellel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy 2015 óta eddig mintegy 64 ezer migránst engedtek be hazánkba, holott százmilliárdokból hazudják, hogy megvédik az országot. Ez a Fidesz igazi arca. Hazaárulók és bevándorláspártiak.