Életveszélyes sérüléseket okozott a börtönben verekedő férfi

2019.02.21. 10:34

Az ügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki életveszélyes sérüléseket okozott a cellatársának két éve, olvasható a Csongrád Megyei Főügyészség vádemelésről szóló sajtóközleményében. 

A vádlott szabadulása előtt egy reintegrációs cellában először baráti viszonyt alakított ki egy másik rabbal, de a vádirat szerint ez a kapcsolat fokozatosan egy alá- és fölérendeltségi viszonnyá alakult át, amiben a férfi igyekezett cellatársa fölé kerekedni, uralni őt. Meghatározta, hogy cellatársa hová mehet, vagy kivel beszélgethet. 

Mikor cellatársa megsértette ezeket a szabályokat és másokkal beszélgetett, a férfi indulatosan kérdőre vonta, kiabálni kezdett vele. A vita közben kétszer is arcon ütötte a másik rabot, majd nagy erővel, ököllel a hasát ütlegelte. Cellatársa nem szólt az őröknek sem a bántalmazásról, sem arról, hogy rosszul érezné magát. Csak akkor kért orvosi segítséget, mikor már elviselhetetlenek voltak a fájdalmai. 

Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a férfinak többnapos lépsérülése van, amit azonnal meg kellett műteni. 

A verekedő fegyenc tíz éves büntetését töltötte, most mint többszörös visszaesőt vádolja a főügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel.