Üzent a hegyfalui plébános: Macron fekete férfiak gyűrűjében vagy keresztény Magyarország?

2019.02.22. 08:23

A Vas megyei Hegyfalu plébánosa a közélet ütőerén tartja a kezét, korábban a szemetelőket fenyegette gázkamrával a templom előtti üvegvitrinjének üzenőfalán, most az EP-kampányba szállt be.

A Mária-szobor mellett zárt hirdetőszekrényben látható plakát választásra ösztönöz, írta a Nyugat.hu. Mérges fejes smiley-val illusztrált, saját készítésű plakáttal üzent, kire kell szavazni, pontosabban, hogy kire nem. A fekete bőrű férfiak körében fényképezkedő francia elnökre, Emanuel Macronra például nem. A képen láthatóak még kereszt előtt cserkészek, mellettük pedig facebookos szívecske, rájuk igen.

Dóka Ferenc legutóbbi, csikkeldobós akciója szerinte vicc volt, bár az, hogy 10 éve megvert egy postást, mert az rossz újságot dobott be neki, elbizonytalaníthatja az egyszeri újságolvasót a vicc komolyságát illetően.

Az RTL Klub híradója megkérdezte a helyieket, mit gondolnak a mostani plakátról. Volt, aki azt mondta, neki azt üzeni a plakát, hogy mit akarunk: keresztény Európát, keresztény Magyarországot bevándorlók nélkül, vagy bevándorlókat. Egy másik helyi azt mondta, hogy azt üzeni, hogy állítsuk meg a migránsok bejövetelét, amivel szerinte a média riogat.