Tamás
-7 °C
8 °C

Jövő héten 20 fok is lehet

2019.02.24. 09:52 Módosítva: 2019.02.24. 13:37

Általában felhős, de kevés csapadékot hozó idő lesz jövő héten az Idokep.hu előrejelzése alapján. A portál szerint a maximum hőmérséklet hétfőn kilenc, a többi napon pedig tíz fok felett lesz. A legmelegebb csütörtökön lehet, akkor 15 fokra lehet készülni. A Koponyeg.hu előrejelzése szerint szerdán és csütörtökön napsütés és 11-17 fok közötti maximum hőmérsékletre lehet számítani. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat még ennél is tovább ment, szerintük a hét második felében már 20 fok is lehet. Az OMSZ szerint szerdán és csütörtökön többnyire derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán mínusz 3 és plusz 4, csütörtökön mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 9 és 15, csütörtökön 12 és 20 fok között alakulnak, aztán kicsit megint visszaesik majd a hőmérséklet. 

Március elsején szórványosan várható eső, zápor. A szél is megerősödik. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő - írta az MTI. 

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan lehet kisebb eső, zápor, nagyobb eséllyel a keleti országrészben. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Vasárnap több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.