Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Hollik István kormánybiztosként tartja majd a kapcsolatot az újságírókkal

2019.02.28. 20:37

A hazai kommunikációs feladatok ellátására kormánybiztossá nevezték ki Hollik Istvánt. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg. Hollik legújabb megbízatása február 18-tól 2021. február 17-ig szól. Hollik egyébként a kormány szóvivője és a Fidesz egyik parlamenti képviselője is. 

Kormánybiztosi feladatai közé tartozik, hogy gondoskodjon a kormány tagjai és az államtitkárok nyilvános sajtóeseményeinek, sajtótájékoztatóinak előkészítéséről. Ezen felül előkészíti és megszervezi a kormányzati döntésekkel kapcsolatos hazai sajtótájékoztatókat, továbbá tájékoztatja a hazai tömegkommunikációs szerveket, hírügynökségeket a kormány tevékenységéről, és tartja a kapcsolatot a hazai újságírókkal és szerkesztőségekkel. 

A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök kabinetfőnöke, azaz Rogán Antal irányítja, munkáját pedig kétfős titkárság segíti - írta az MTI. 

A kormányhatározatot aláíró Orbán Viktor felhívta a kormány irányítása alatt álló szerveket, intézményeket, hogy az általános együttműködési kötelezettség keretében a kormánybiztos feladatának ellátásához szükséges – személyes adatokat nem tartalmazó – adatokat, információkat, elemzéseket bocsássák Hollik rendelkezésére. 

A csütörtöki közlönyből kiderül az is, hogy az emberi erőforrások miniszterének javaslatára Orbán Viktor dr. Mészáros Árpád Józsefet, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkárát e tisztségéből - 2019. február 28-ai hatállyal - felmentette.