Ujhelyi trollkodási kísérletére Deutsch Tamás ironikus viccelődéssel válaszolt

2019.03.03. 19:49 Módosítva: 2019.03.03. 21:29

Ha valakinek nem tűnt volna fel, megindult az EP-választási kampány. És mivel most már az időpont is hivatalosa, Áder János május 26-ra tűzte ki az időpontot, egyre gyakrabban számíthatunk váratlan/zavarba ejtő/esetlen politikusi akciókra, nyilatkozatokra.

Vasárnap egy egyszerű Fidesz-sajtótájékoztatót sikerült felpörgetni. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő sajtótájékoztatójában pedig nem lett volna semmi rendkívüli: kiáll egy fideszes, kicsit migránsozik, kicsit brüsszelezik, a kormányközeli média egy az egyben lehozza, az ellenzék csóválja a fejét, mindenki megy tovább.

Csakhogy!

Most vasárnap minden másként alakult. Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő ugyanis kitalálta, hogy nem tart lazítós vasárnap délelőttöt, és személyesen megy el Deutsch tájékoztatójára, hogy vitába szálljon a kormány plakátkampányával.

Ujhelyi meg is érkezett a Lendvay utcába, a Fidesz székházához, ahová – micsoda váratlan fordulat – nem sikerült megtrollkodnia a Fidesz sajtóeseményét, mert nem engedték be. Erről maga Ujhelyi tájékoztatta a sajtót. Azt írta, csak „lehetőséget akart biztosítani a Fidesz képviselőjének arra, hogy érvekkel is alá tudja támasztani hazug állításait”, Deutsch Tamás azonban ehelyett „bezárkózott és nem mert szembesülni az igazsággal”.

Ha nem bújt volna el gyáván, akkor azt is megkérdeztem volna tőle, hogy vajon kiket tart a Fidesz a néppárti közösség hasznos idiótáinak, akikre Orbán Viktor hivatkozott legutóbbi nyilatkozatában, de azt is megkérdeztem volna: hogyan akar Magyarország érdekében a következő hétéves költségvetésről megállapodni, ha közben ilyen és ehhez hasonló konfliktusokat generál saját pártcsaládján belül is.

Ujhelyi végezetül még szánalmasozott is egyet. „Végtelenül szánalmasnak tartom, hogy a Fidesz csak zárt ajtók mögött mer tájékoztatókat tartani és retteg a valódi, nyilvános vitától.”

Ujhelyi István
Ujhelyi István
Fotó: Genevieve Engel

És itt jön a második felvonás. Deutsch Tamás ugyanis az MTI-nek vasárnap délután elmagyarázta, miért nem engedték be Ujhelyit.

Feltehetőleg újra tagfelvételi kérelmet szeretett volna benyújtani, sajnálom, hogy nem találkoztam vele.

Deutsch ezzel arra kívánt utalni, hogy Ujhelyi István annak idején beadta a tagfelvételi kérelmét a Fideszbe Szegeden, ám azt akkor érdemben nem bírálták el. (Erre persze semmi bizonyítékot nem mutatott Deutsch, pedig valószínűleg már előjött volna ezzel a Fidesz évekkel ezelőtt, hisz Ujhelyi az MSZP alelnöke is volt. Amíg bizonyítékot nem látunk, tudjuk be tehát ezt is Deutch viccelődésének.)

„Hétvégén nem lehet benyújtani fideszes tagfelvételi kérelmet, és munkaidőben is csak a helyi szervezeteink irodájában, tehát feleslegesen jött a Lendvay utcába” – ironizált egy nagyot a fideszes politikus.