Golden retrieverre és gazdájára támadt egy kutya Szombathelyen

2019.03.08. 11:14 Módosítva: 2019.03.08. 11:18

Rátámadt Bandi bácsira és golden retrieverére, Luira egy felbőszült akita, írja a Nyugat.hu, amelynek szerkesztőségét felkereste az idős bácsi. Az eset még február 18-án történt, a Batsányi utcában.

A lap szerint abban az utcában lakik egy tíz éves kan akita és egy fiatalabb nőstény. Amikor a bácsi a kerítéshez ért, "a felbőszült idősebb kan eltépte kötelét, majd a kerítés kis lyukán átnyomta magát és megtámadta őket".

A japán akita
A japán akita
Fotó: Nyugat.hu

Bandi bácsi ekkor kioldotta Lui pórázát, hogy védekezni tudjon, de az akita ráharapott a golden retriever orrára, miközben Bandi bácsi a pórázzal ütni kezdte a japán harci kutyát.

„A támadás során az én kezem és lábam is megharapta. Nagy nehezen sikerült elmenekülnünk. Ám az akita megint utánunk futott, és a két kutya újra összeverekedett. Szerencsére a kertünkhöz értünk, ahonnan értesítettem a mentőket, mert csupa vér volt mindenem. Tudtam, hogy bajban vagyok” - idézi a lap Bandi bácsit. A férfinak artériás-, nyolc napon túl gyógyuló sérülése van, miközben a mentősök vizsgálták, a még akkor is szabadon kóborló akita rájuk is veszélyt jelentett.

Az idős férfi lábát két helyen is össze kellett varrni, és a kezén is komoly sérüléseket szenvedett, Lui sebét kitisztították és antibiotikum-kúrát kapott.

Az akita gazdájáról azt írja a lap, hogy sokat tartózkodik külföldön. Előzőleg már szóltak neki, hogy a kerítésen könnyen átjut a kutya, és nem ez volt az első eset, hogy járókelőkre támadt. A Szombathelyi Rendőrkapitányság feljelentést tett a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatalának Hatósági Osztályán, veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt, írja a lap.