2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Egy hajszál választotta el a hajdúsámsoni Andrást 116 millió forinttól

2019.03.09. 16:36

A budapesti nyomozók még azelőtt elfogtak egy hajdúsámsoni férfit, hogy a bankban felvette volna azt a több mint 116 millió forintot, amit csalással szerzett meg egy cégtől. A rendőrök a férfi három társát is elfogták, írja bevezetőjében a rendőrség. De mi volt a terv?

A négy férfi tévedésbe ejtett egy céget úgy, hogy 2019. február 21-én egy ismeretlen nő telefonon felhívta a cég pénzügyekkel foglalkozó munkatársát, és magát egy partnercégnek kiadva közölte, hogy megváltozott a bankszámlaszámuk, ezért a következő esedékes kifizetést már a társaság új bankszámlaszámára utalja.

A cég munkatársa megkérte a telefonálót, hogy ezt hivatalos úton, írásban is küldje el részükre, ezért az elkövetők készítettek egy hamis aláírással és cégbélyegzővel ellátott dokumentumot, amit másnap elküldtek a cégnek.

Miután a társaság átutalt több mint 116 millió forintot az e-mailben szereplő számlaszámra, a 28 éves hajdúsámsoni K. András – akihez a bankszámla tartozott – elment egy zuglói bankba, hogy felvegye a pénzt.

A rendőrök azonban Andrást március 5-én még a pénzfelvétel előtt elfogták, és a bankszámlára befolyt teljes összeget lefoglalták.

A rendőrök ezután azonosították K. András társait is, akiket másnap, 2019. március 6-án Csepelen fogtak el.

A nyomozók a négy férfit csalás bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a 31 éves fóti B. Árpádot, valamint a 48 éves tatabányai T. Zsoltot őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A másik két elkövető, K. András és a 38 éves budapesti F. Zsolt szabadlábon védekezik, írja a rendőrség.

Sajnos a közleményből nem derül ki, hogy hogyan buktak le, de ha ítélet születik az ügyben, eggyel több fog kiderülni.