Arcon rúgtak egy taxist éjjel a Deák térnél

2019.03.16. 11:24

Péntek éjszaka fokozott rendőri jelenlétre és egymás hegyén-hátán álló taxikra lett figyelmes a Deák Ferenc térnél járó kollégánk, ezért megkérdeztük a rendőrséget, mi történt. 

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Az ORFK válasza szerint 23 óra 56 perckor érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy a VI., Bajcsy-Zsilinszky úton egy férfit megvertek.

A helyszínen a járőrök megállapították, hogy a 25 éves Gy. Anita előzetes szóváltást követően arcon rúgott egy 54 éves taxisofőrt, aki az egyik szemén 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A járőrök a nőt elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Cikkünk megjelenése után Fárbás Tibor, a 6x6 Taxi üzletág-igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy kollégájukat sikeresen megműtötték, annak eredményéről egyelőre nem tudnak tájékoztatást adni. Hozzátette: a taxis érdek képviseletek évek óta próbálják elérni, hogy a sofőrök minősüljenek közfeladatot ellátó személynek (ahogy még évekkel korábban volt), ebben az esetben ugyanis a taxis bántalmazása komolyabb szankciót vonna maga után, és ez komolyabb visszatartó erő lehet. 

Egy olvasónk szerint a konfliktus abból alakult ki, hogy Gy. Anita erős ittas állapotban kárt okozott az autóban. Fárbás ezt kérdésünkre nem tudta megerősíteni, de azt elmondta, hogy valamilyen fizetéssel kapcsolatos probléma lehetett, és már a végcélhoz való megérkezés is problémás volt.