2024. június 19. 15:00
Horvátország
Albánia
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország
Magyarország
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia
Svájc

Bombát találtak a felújítás alatt lévő Vörösmarty téren

20190325 153754
2019.03.25. 15:20

Hétfő délután bombát találtak a felújítás alatt lévő Vörösmarty téren, ezért a környéket és az ott lévő épületeket kiürítették, írta több olvasónk. A száz kilós szovjet gyártmányú második világháborús bombát a tér Deák Ferenc utca felőli részén találták meg, a tűzszerészek két autóval vonultak ki a helyszínre. 

Este hétre végül kiszerelték a gyújtószerkezetet a bombából, így azt hatástalanították. A bombát a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre, tájékoztatta a honvédség tűzszerészete az MTI-t.

A hatástalanítás idejére lezárták és kiürítették a bomba százméteres sugarú körzetét. A lezárások és kiürítések délután háromnegyed öt körül kezdődtek el, a közlekedési korlátozásokat a bomba hatástalanítása után feloldották.

A munkálatok idejére a Kempinski Hotelt is kiürítették. Helyszínen tartózkodó kollégánk szerint a hangosbemondóban "üzemzavarra" hivatkoztak.

A bomba maga egyébként órákig egy kis markoló kanalában pihent, amit a téren átvonuló turistacsoportok is rendre megnéztek, majd tovább is álltak. A munkaterület a Vörösmarty téren körülbelül háromnegyed ötre ürült ki teljesen. Kollégánk szerint előtte két rendőr a helyszínen azon viccelődött, hogy „kezdjünk el baromi gyorsan rohanni kifelé, azonnal kiürül a tér”.

A hatástalanítás idejére Belváros Önkormányzata a lakosság számára befogadóhelyeket jelölt ki a Polgármesteri Hivatal nagytermében"

– írta az V. kerületi önkormányzat délutáni közleményében.

(Borítókép: Olvasónk / Index) 

Ön is látta? Van fotója, vagy videója?
Küldje el nekünk!