Belehalt két ember az illegálisan gyártott szeszesitalba

2019.03.26. 09:22

Egy debreceni férfi kibérelt egy tanyát, ahol szaktudás nélkül, illegálisan készített alkoholos italokat, olvasható az ügyészség honlapján. A vádlott 2-3 hetente vett húsz liter metilalkoholt, és különböző aromákkal, adalékanyagokkal, színezékekkel saját maga főzte meg a szeszesitalt. Még arra is odafigyelt, hogy az ízük megtévesztésig hasonlítson az üveg eredeti tartalmához, amelybe beletöltötte a piát. 

Öt hónap alatt összesen 500 liter hamis szeszt készített, hogy márkás italnak álcázva eladja, az értékesítést egy ismerőse végezte Szerep községben. A rossz minőségű metilalkoholból kotyvasztott ital több embert is megmérgezett. Három ember életét meg tudták menteni, de ketten belehaltak a mérgezésbe, két kiskorút is kezelni kellett.

A Debreceni Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért emelt vádat a debreceni férfi ellen.  

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport