25 millió forintot követel lánya gyilkosától a pszichiátriai kezelésre szoruló anya

2019.03.27. 06:22

Huszonötmillió forintos kártérítést követel a borsodnádasdi gyilkosság áldozatának családja a fiatal lány megölésével gyanúsított B. Rolandtól

– írja a szerdai Blikk. Annak ellenére, hogy az összeg kifizetésére nincs esély, a család ügyvédje szerint a sérelemdíj teljesen reális, mivel a 2017 nyarán meggyilkolt 17 éves K. Csenge édesanyja a tragédia óta dolgozni sem tud.

Ahogy arról beszámoltunk, a vádirat szerint a két fiatal randevúja előtt a férfi alkoholt és herbálos cigarettát fogyasztott, majd amikor összevesztek, B. Roland megütötte a lányt, majd egy vízaknába dobta, ahol az megfulladt.

A férfi eleinte úgy próbálta titkolni bűnösségét, hogy üzeneteket küldött a halott (Borsodnádasdon még eltűntként számontartott) lány telefonjára, sőt, csatlakozott a K. Csenge megtalálására szerveződött Facebook-csoporthoz is. Később azonban poligráfos hazugságvizsgálóval bukott le, ekkor már azzal védekezett, hogy bár aznap valóban randevúzott aznap este Csengével, de egy üveg bor elfogyasztása után elváltak az útjaik. Ő később visszasétált arra az ösvényre, ahol a lánnyal volt, és Csengét ott találta a földön fekve, magatehetetlen állapotban. Miután úgy érezte, nincs pulzusa, nagyon megijedt, nehogy őt vonják majd felelősségre, ezért a lányt és a telefonját is az aknába dobta.

A Blikknek nyilatkozó anya – aki lányával kettesben élt – azt mondta, hogy a gyilkosság óta pszichiátriai kezelésre szorul, és képtelen dolgozni. Részben emiatt a munkaképtelenséggel is indokolja kártérítési igényét. Az ügy a napokban került bírósági szakaszba, a tárgyalás a drámai jeleneteket sem nélkülözte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport