Rálőtt egy autós a másikra az M5-ösön

2019.03.27. 10:20

A Terrorelhárítási Központ csapott le arra a férfira, aki vasárnap késő este rálőtt egy másik ember autójára az M5-ös autópályán.

A Police.hu azt írja, a nyomozás adatai szerint a 45 éves férfi 2019. március 24-én 22 óra körül az M5-ös autópályán Gyál térségében Budapest irányába közlekedett BMW-jével, amikor közlekedési konfliktusba keveredett egy Nissant vezető román állampolgárságú férfival. A BMW sofőrje egy fegyverrel vagy annak utánzatával lövést adott le a másik gépjármű irányába, el is találta karosszériáját, de személyi sérülést nem okozott. Ezek után a román férfi lehajtott az autópályáról az M0 felé. 

A Pest Megyei Ügyészség közleményéből az is kiderült, hogy mi vezetett a lövésig:

  • a gyanúsított a kisteherautót vezetőt sértett mögé ért, és többször felvillantotta a reflektort, hogy ezzel a sértettet minél előbb áttérjen a külső sávba
  • miután szabaddá vált a külső forgalmi sáv, a sértett kihúzódott a jobb oldali sávba, aztán a gyanúsított a járművével a sértett mellé ért, felé rántotta a kormányt és megelőzte
  • a külső forgalmi sávba áttérve indokolatlanul lelassította járművét.
  • a gyanúsított és a sértett közötti közlekedési konfliktus folytatódott, és ezután jött a lövés, a lövedék a kistehergépkocsi hátsó ajtajába csapódott.

A dabasi rendőrök azonosították a BMW vezetőjét, akit a rendőrség felkérése alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai március 25-én reggel áporkai otthonában elfogtak. A 45 éves férfi lakcímén tartott kutatás során a rendőrök egy gáz- és riasztófegyvert, lőszerhüvelyeket és lőszereket, valamint egy elemlámpából átalakított tollpisztolyt találtak, utóbbi lőfegyvernek minősül.

A Pest megyei nyomozók közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.