A Libanonban lelőtt gólyákért gyújtottak mécsest Budapesten

IMG 20190328 170852
2019.03.28. 18:14

A gólyavadászok elleni hatarozottabb fellépésért tüntettek budapesten a libanoni nagykövetség előtt. A körülbelül 50 tüntető közül sokan "segítsünk véget vetni a madámészárlásnak" táblákat tartottak.

Márton András főszervező azt mondta, hogy véget kell vetni az értelmetlen pusztításnak. "Itt az ideje, hogy a libanoni kormány rendet tegyen a saját háza táján, és betartassák vándormadarak vadászatának két éve elfogadott tiltását" - mondta.

Az index kérdésére elmondta, hogy tegnap találkozott a nagykövettel, aki azt mondta, hogy a libanoni kormány is szeretne javítani a helyzeten, és növelik a rendőri jelenlétét az érintett területeken.

A beszédek után a tüntetők petíciót és gólyákról készült gyerekrajzokat adtak át a követség képviselőjének, aki azt ígérte, hogy minél hamarabb eljuttatja az illetékeseknek. A demonstráció végén mécseseket is gyújtottak.

(Borítókép: Tüntetés a Libanoni Nagykövetség előtt 2019. március 28-án. Fotó: Simor Dániel / Index)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás