János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Háromszázezer forintért taxiztak Grazból Pécsre, de nem fizették ki a sofőrt

2019.04.02. 14:42

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék csalás és lopás miatt 8 hónap börtönre és 1 év közügyektől való eltiltásra ítélte a visszaeső O. M.-et. Társát, a másodrendű vádlott H. Á. M.-et csalás miatt 6 hónap, végrehajtásában 1 évi próbaidőre felfüggesztett fogházra ítélték, ezzel lényegében helybenhagyták az elsőfokú ítéletet. A férfi és a nő 2015. május 30-án Grazban tartózkodott, nem volt náluk elég pénz hazautazni, ezért eldöntötték, hogy keresnek egy taxist, aki elviszi őket Pécsre, a viteldíjat azonban nem fogják megfizetni. 

Aznap 6 óra 40 perc körüli időben a másodrendű vádlott – angol nyelven kommunikálva – megegyezett egy osztrák állampolgárságú taxisofőrrel, hogy 1078 euró viteldíj fejében Pécsre szállítja őket. A másodrendű vádlott a sofőrnek elmondta, hogy nincs náluk a viteldíjra elegendő pénz, azonban azt állította neki, hogy hazaérkezésükkor bankkártyájuk segítségével pénzt vesznek fel, és úgy fizetnek, vagy a nő Pécsett lakó szülei fogják rendezni a viteldíjat – írta közleményében a bíróság. 

Miután Pécsre értek,  a vádlottak a sofőrrel együtt a Hal téren található DRB Bank bankfiókhoz mentek, ahol a vádlottak az egyébként zárva tartó bank előterébe mentek, és

úgy tettek, mintha pénzt próbálnának felvenni, miközben egyik vádlottnál sem volt bankkártya. 

A vádlottak ezt követően a sofőrnek azt állították, hogy nem tudtak pénzt felvenni, és egy másik bankfiókot kell keresniük. Menet közben az elsőrendű vádlott egy hirtelen mozdulattal a sofőr zsebébe nyúlt, és onnan 2 darab 100 eurós bankjegyet kirántva elfutott a helyszínről.

A másodrendű vádlott is megpróbált elfutni a helyszínről, őt azonban a sofőr utolérte, és a vádlott válltáskáját megragadta, amely a továbbfutó másodrendű vádlott karjáról leesve a sofőr kezében maradt. A másodrendű vádlott erre megállt, és hangosan szidalmazni kezdte a sofőrt, majd az eset miatt kialakult tömegben, amikor a cukorbeteg sofőr rosszul lett és a figyelem rá irányult, észrevétlenül távozott a helyszínről.

A két vádlott a viteldíj ki nem fizetésével a két vádlott 333 533 forint kárt okozott a sofőrnek, valamint 61 880 forintot loptak el tőle, az összegeket az eljárás során nem térítették meg. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!