Gyula
7 °C
20 °C

Újabb hat embert kaptak el a többmilliós balatonfüredi zsarolás ügyében

2019.04.06. 17:23 Módosítva: 2019.04.06. 19:15

További hat személyt gyanúsítanak a balatonfüredi zsarolással kapcsolatban– számolt be a Police.hu. Március 30-án számoltunk be arról, hogy zsarolás miatt indult eljárás egy férfi és három nő ellen, akik egy sértettől több alkalommal több millió forintot zsaroltak ki.

A nyomozás során újabb személyek kerültek a nyomozók látókörébe, akik a gyanú szerint részt vettek a zsarolásban. A rendőrök további hat embert fogtak el április 3-án és április 4-én, zsarolás miatt hallgatták ki őket.

Közülük három személyt őrizetbe vettek, és a bíróság április 5-én elrendelte egy 21 éves nádasdladányi férfi letartóztatását, valamint egy 16 éves és egy 17 éves lány bűnügyi felügyeletét. A rendőrök egy 16 éves fiút, egy 20 éves érdi, valamint egy 32 éves székesfehérvári férfit a gyanúsítotti kihallgatásukat követően szabadon engedtek.

A sértett március 27-én tett bejelentést a rendőrségen, hogy 2019 márciusában egy magát hivatalos személynek kiadó férfi többször pénzt követelt tőle azzal az indokkal, hogy tudomása van az általa korábban elkövetett bűncselekményekről.

Az elkövető és a zsarolásban közreműködő három nő a sértettől összesen közel hétmillió forintot kényszerített ki. A balatonfüredi nyomozók március 27-én a követelt pénzösszeg egy részének átadásakor egy veszprémi parkolóban fogtak el egy 22 éves pétfürdői férfit, valamint egy 19 éves nőt.

Társaikat, egy 48 éves vilonyai és egy 32 éves csajági nőt pedig aznap este otthonaikban igazoltatták a rendőrök. 

A rendőrök az átvett készpénz egy részét a gyanúsítottak birtokában megtalálták, lefoglalták és a sértett részére visszaadták.