Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Azt szeretnék, hogy legyen mentőfelszerelés minden vízibiciklin

2019.04.13. 14:33

Törvénymódosítást kezdeményez a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a Belügyminisztériumnál annak érdekében, hogy kötelező legyen mentőfelszereléssel ellátni a vízibicikliket - közölte Molnár Gábor, a BFT munkaszervezetének igazgatója szombaton az MTI-vel. Azt szeretnék elérni, hogy a vízibicikliken legyen mentőpatkó vagy mentőgyűrű.

A 300 vízijármű-kölcsönző kezelésében körülbelül 5 ezer vízibicikli van, amelyet kellemes időben naponta 50-100 ezer ember használ. 2017-ben hat, tavaly egy ember halt meg fulladás következtében ezek használatakor. A BFT a tragédiák megelőzéséért már tavaly elindította balesetmegelőzési programját, (ami a területfejlesztési tanács honlapján olvasható).

A tanács tavaly ősszel bízta meg közbiztonsági testületét, hogy tekintse át három probléma - a nagyrendezvények miatti zajterhelés, a vízibiciklis balesetek és az elektromos jetski-használat - jogi hátterét. Molnár azt mondta, ezekben a kérdésekben társadalmi egyeztetésre, majd konszenzusra van szükség. A BFT most vizsgálja, miként lehet a legszélesebb körben felmérni, hogy mit gondolnak ezekről az emberek.