Rafael
19 °C
33 °C

3 évnyi fogház a 3 halálos áldozattal járó balesetet okozó férfinak

2019.04.26. 14:30

Jogerősen 2 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék pénteken azt a férfit, aki három halálos áldozatot követelő közúti balesetet okozott 2017 októberében Debrecenben, a 4-es főút elkerülő szakaszán - közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Dobó Dénes tájékoztatása szerint a kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt eljáró törvényszék ezzel helybenhagyta a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét, annyiban súlyosbítva azt, hogy a járművezetéstől 3 év helyett 4 év 6 hónapra tiltotta el a férfit.

A törvényszék által is elfogadott tényállás szerint a férfi 2003-ban szerzett jogosítványt és 14 év alatt 700-800 ezer kilométert vezetett balesetmentesen. 

A vádlott 2017. október 3-án este 10 óra után borult időben haladt autójával Bocskaikert felől Debrecen irányába, a 4-es főút Debrecent elkerülő szakaszán, a 354-es úton. Közvilágítás nem volt, a gépkocsi nedves, töredezett, hullámos felületű úttesten, gyér forgalomban haladt. Az autó Bocskaikert és Debrecen-Józsa között 110-120 kilométeres óránkénti sebességgel ment, amikor a vádlott "nagyfokú figyelmetlensége" folytán áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival.

Az ütközés következtében a vétlen autó 20 éves vezetője, valamint hátul ülő 23 éves és 41 éves utasa a helyszínen meghalt, két másik utasa életveszélyesen megsérült. A vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport