Paulina
20 °C
35 °C

Visszahív az IKEA egy pelenkázóasztalt leesés veszélye miatt

2019.04.30. 08:01

Közleményben hívja vissza az Ikea az egyik termékét, egy pelenkázóasztalt egy pótalkatrész beszerelése céljából, mivel több jelzést is kaptak, hogy a lehajtható rész kilazult, és leesett a gyerek. Az Ikea hozzáteszi, rendeltetésszerű használat mellett a termék biztonságos, de a biztonsági zárt nem használják a vásárlók, a közlemény alapján többeknek nincs is már meg ez a pótalkatrész. Ezért mindenki, aki az Ikeához fordul, kap egy új alkatrészt.

A közleményükben azt írják:

"Az IKEA arra kér mindenkit, aki SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt vásárolt, hogy rögzítse a lehajtható részt a mellékelt biztonsági zárral. A lakberendezési vállalat arra kéri vásárlóit, hogy amennyiben az alkatrész elveszett vagy nem a megfelelő helyre került, lépjenek kapcsolatba az IKEA-val, és ingyen kapnak egy új alkatrészt.

SUNDVIK Pelenkázóasztal
SUNDVIK Pelenkázóasztal
Fotó: ikea.com

Az IKEA három olyan esetről értesült, amikor a SUNDVIK pelenkázóasztal/fiókos szekrény lehajtható része meglazult és gyerekek leestek a pelenkázóasztalról. Az említett esetekben a biztonsági zárakat nem az útmutatónak megfelelően használták. A svéd lakberendezési vállalat meggyőződése, hogy rendeltetésszerű, a mellékelt útmutatónak megfelelő használat esetén a termék biztonságos. Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért"

A termékbiztonság minden esetben elsődleges az IKEA számára, ezért sajnálattal értesültünk a fenti esetekről, és nagyon örülünk, hogy a gyerekek tudomásunk szerint jól vannak. Az IKEA ennek ellenére, elővigyázatosság céljából további tájékoztatást tesz közzé a termékkommunikációra vonatkozóan

‒ idézi a közlemény Emelie Knoestert, a gyerekbútorüzletág vezetőjét. Majd a közlemény úgy folytatódik:

"Az IKEA azt tapasztalta, hogy a vásárlók többnyire napi rendszerességgel használják összecsukható pelenkázóasztalként a terméket, azonban a biztonsági zár alkatrészt nem használják az útmutatónak megfelelően. A termék rendeltetése, hogy kisgyerekek pelenkáját cseréljék rajta. A bútor másodsorban tárolóként szolgál.

Elővigyázatossági intézkedésként az IKEA bejelenti a termék visszahívását alkatrészpótlásának céljából. Minden vásárló, aki SUNDVIK pelenkázóasztallal/fiókos szekrénnyel rendelkezik és elvesztette vagy helytelenül használja a biztonsági reteszt, kérjük, forduljon az IKEA-hoz egy új,  ingyenes alkatrészért. A vásárlóknak ebben az esetben nem szükséges bemutatniuk a vásárlást igazoló számlát vagy nyugtát."