Megint elkötöttek egy menetrend szerinti buszt Szeged környékén

2019.05.02. 15:00 Módosítva: 2019.05.02. 15:38

A Délmagyar.hu-nak egy olvasójuk jelezte, hogy elloptak egy új Mercedes buszt, amit rendőrautók üldöztek, és az üldözés végére a busz összetört. Április közepén arról számoltak be, hogy fiatal lányok egy buliból hazafele menet elkötöttek egy csuklós buszt, és azzal furikáztak. 

A menetrend szerinti buszt ezúttal Szeged-Szőregen lopták el. A DAKK egyik új Mercedesével állítólag valaki bekanyarodott a töltésre a Légió utca felé, de úgy gondolta inkább a Törökkanizsa utcára kanyarodik.

A Mercedes busz tulajdonosa, a Dakk Zrt. közleményt adott ki, miszerint megdöbbenéssel értesültek, hogy május 2-ára virradó éjszaka ismeretlen elkövető eltulajdonította, illetve a menekülés során súlyosan megrongálta a társaság egyik új, korszerű autóbuszát. Az eltulajdonított busz április 23-án, azaz másfél hete állt forgalomba Szegeden. 

A Dakk Zrt. szerint egy közfeladat ellátásában résztvevő jármű eltulajdonítása, megrongálása akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, továbbá jelentős kárt okoz a közszolgáltató társaságnak, és ezáltal a szolgáltatást igénybe vevő utasoknak is.

A buszlopás miatt keresték a rendőrséget, egy szűkszavú közleményt kaptak. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs osztálya azt írta, hogy jármű önkényes elvételének gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.