Emma
-2 °C
6 °C

Muszáj volt leadnia a közmédiának a fideszes korrupcióról szóló reklámot

2019.05.11. 08:37 Módosítva: 2019.05.11. 10:58

Bár többször is lepattant Hadházy Ákos a közszolgálati médiáról a Európai Ügyészséghez történő csatlakozást népszerűsítő reklámfilmjével, most mégis muszáj leadnia a közmédiának a reklámot.

Dobos Menyhért a közmédia egyik vezetője korábban kategorikusan kijelentette, hogy nem fogják leadni a reklámot, mivel az szerinte „médiajogi értelemben nem tartalmaz konkrét közérdekű információra vonatkozó tájékoztatást, tartalmát tekintve a nézőre kíván politikai kérdésben – többek között a kormányzat bírálatával – hatást gyakorolni.”

Most mégis le kell hogy menjen a reklám a Duna TV-n, ugyanis a Momentum élve a jogával, hogy közmédiában politikai reklámokat jelentessen meg, saját kampányfilm helyett a vitatott reklámot adatja le. 

Momentum Mozgalom

📺 Elértük: a közmédiának be kell számolnia az Orbán-család korrupciós ügyeiről! ⛔️ A közmédia néhány hónapja megtiltotta, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közérdekű közleményt...

Az első reklám péntek este került adásba, a 37 másodperces kisfilm rögtön belecsap a lecsóba, a közmédia lógója után a következő szöveget hallhatják a nézők:

"Az elmúlt 15 évben napi 2 milliárd forintot kaptunk az uniótól. Ezeknek a pénzeknek a jelentős részét azonban nem az ország javára, hanem a fideszes zsebek kitömésére fordították."