Laura, Alida
15 °C
32 °C

Egészségügyi gazdálkodásért felelős államtitkárt neveztek ki

2019.05.17. 13:02

Egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkárrá nevezték ki május 15-étől Szigeti Szabolcsot az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkárságára - közölte az Emmi pénteken az MTI-vel.

Ilyen pozíció a Kormany.hu szerint eddig nem létezett, az Emminek eddig egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára (Csányi Endre Péter) és egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár volt csak (Fábián Károly, akiről a Népszava nemrégiben azt írta, hogy június elsejével felmentik posztjáról). A minisztérium közleményéből nem derült ki, hogy az új helyettes államtitkárnak pontosan mi lesz a feladata.

Szigeti Szabolcs a WHO Magyarországi Irodájából érkezett az Emmibe, korábban az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, az első Orbán-kormány ideje alatt pedig az Egészségügyi Minisztériumban dolgozott. A mérnök, közgazdász, egészségügyi menedzser végzettségű Szigeti Szabolcs gazdag nemzetközi tapasztalattal rendelkezik - írta az Emmi.