Erik, Alexandra
EUR 386,11 Ft
USD 366,58 Ft
11 °C
23 °C

A TEK páncélosokat telepít a vidéki városokba

2019.05.17. 09:40

Csütörtökön egy soron kívüli kormányrendeletben 5 milliárd forintot adott a Terrorelhárítási Központnak Orbán Viktor, a Világgazdaság pénteki számából kiderül, hogy mire is kell - az idén már harmadjára - rendkívüli címzéssel kiutalt pénz.

Jasenszky Nándor kommunikációs vezető szerint speciális védőfelszereléseket, lövedékálló mellényeket, fegyvereket vásárolnak, és az éjjellátó képességeket is fejlesztik. Sürgősséget élvez azon felszerelések lecserélése, melyeket a szervezet 2010-es alapítása idején szereztek be, mivel ezek szavatossága lejár, illetve a szintén több éves, elhasználódott fegyverek pótlása. Ezen kívül a vidéki városokba is szeretnének olyan, létrával ellátott páncélozott bevetési járműveket vásárolni, melyeket a fővárosban rendszeresen használnak.

Jeszenszky Nándor azt mondta, hogy a TEK „amikor lehet“, nyilvános közbeszerzést ír ki, de a mostani beszerzési tételek között szereplő haditechnikai felszerelések mentesülnek a nyílt eljárás alól.

A TEK a kiegészítés nélkül számolva idén már 35 milliárd forintból gazdálkodik; ebből

  • a tavalyihoz képest 5,1 százalékkal többet, 16,2 milliárd forintot költhet bérekre,
  • dologi kiadásokra 3,9 milliárd forint jut,
  • beruházásokra pedig 9,7 milliárd forintot költhet

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét