Túl sokan vagyunk már, akiket vérig sért a kormány

DSC 5668
2019.05.18. 20:34 Módosítva: 2019.05.18. 21:55
„Nincs helye homofóbiának a közéletben” felütéssel hirdetett tüntetést a Budapest Pride szombat estére a Kossuth térre, miután Kövér László a pedofilokhoz hasonlította a gyermeket örökbe fogadni vágyó homoszexuális párokat, és kijelentette, hogy a homoszexuálisok nem feltétlenül egyenrangúak. Átadták a frissen kitalált „legegyenlőbb magyar díjat” is, amit Kövér László kapott.

Söpörjük ki a homofóbiát a közéletből címmel hirdetett tüntetést szombat estére a Budapest Pride szervezőcsapata. Mint írták, álláspontjuk szerint felfoghatatlan, hogy valaki a XXI. században másodrendű állampolgárnak minősítsen valakit, és szerintük nincs helye a közbeszédben a gyűlöletkeltésnek, a homofóbiának és a kirekesztésnek. 

Néhány száz ember gyűlt össze a napsütéses Kossuth téren, sokaknál a Pride felvonulásokról ismert szivárványos zászló volt. A Momentum, a DK, az MSZP és a Liberálisok egy-egy zászlaját is lehetett látni a tömegben, az ellenzéki politikusok közül ott volt Bangóné Borbély Ildikó, MSZP-s képviselő, valamint Arató Gergely, a DK politikusa is. A DK egy európai és szivárványos zászlót lógatott ki előzetesen a Parlament ablakán szolidaritásuk jeléül, ezzel üdvözölték a tüntetőket. 

Túl sokan vagyunk már, akiket vérig sért a kormány

– jelentette ki az első felszólaló, Antoni Rita, a Szabadnem Blog szerkesztőségi tagja. Felsorolta, hogy kiket rekeszt ki a kormány: például a szegény családokat, a civil szervezeteket, a hajléktalanokat és a gyermekteleneket említette. „Soha ne legyetek normálisak a kormány fogalmai szerint” – mondta.

Egy ilyen ocsmány, fogalmatlan és megalázó társítás után Kövér László mint homofób, nem érdemel irgalmat. Azonnal távozzon a közéletből! Kövér László azonnal mondjon le!

– üvöltötte, a tömeg pedig hangos üdvrivalgással fogadta. 

A tüntetés legnagyobb tetszést kiváltó pillanata vitathatatlanul az volt, amikor egy Kövér László-maszkos ember – az egyik szervező – átadta a frissen kitalált „legegyenlőbb magyar díjat” egy másik Kövér László-maszkos embernek, aztán a tömeg biztatására csókot is váltottak.

A Budapest Pride szervezői a tüntetés végén bejelentették a #leveletlacinak kampányukat: július 6-ig, a Budapest Pride Felvonulás napjáig lehet nekik személyes történeteket küldeni politikai elnyomásról, megalázásról, majd a leveleket egyenként eljuttatják Kövér Lászlónak. 

A szűk másfél órás tüntetés atrocitás nélkül ért véget, a legtöbben a beszédek után, fél nyolc körül hazaindultak, nyolc órára pedig teljesen kiürült a Kossuth tér. 

Kövér: a homoszexuálisok = pedofilok

Mint arról beszámoltunk, Kövér László, az Országgyűlés elnöke egy szerdai zuglói lakossági fórumon a pedofíliához hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok összeházasodhassanak és gyereket fogadhassanak örökbe.

Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá, hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni

– jelentette ki, majd azt is hozzátette,

egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.

Gulyás: Önzőek a gyereket örökbefogadó homoszexuálisok

Kövér kijelentése nagy port kavart és természetesen szóba került a pénteki kormányinfón is, ahol az RTL Klub kérdezte Gulyás Gergelyt. 

Mi úgy gondoljuk, hogy minden gyermeknek joga van egy apához és egy anyához. Nem tartjuk helyesnek, ha egy gyermeknek két apával kell felnőnie

– válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Én is úgy gondolom, hogy ez önzés azok részéről, akiknek saját gyerekük nem lehetne. 

Kíváncsiak voltunk Orbán Viktor álláspontjára is az ügyben, ám helyette a Kormányzati Tájékoztatási Központ adott ki egy közleményt péntek délután:

Magyarország Kormánya azt tartja fontosnak, hogy mindenki betartsa a hatályos magyar törvényeket. A magyar törvények szerint Magyarországon a család egy férfi és nő együttélése, és a magyar törvények szerint egynemű párok nem fogadhatnak örökbe gyereket.

Kiakadtak Kövér kijelentésén

A civil szervezetek mellett több ellenzéki politikus is reagált a házelnök szavaira, ezeket ebben a cikkben szedtük össze.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője például így kommentálta Kövér kijelentéseit:

Normális ember nem tartja senkivel szemben magát felsőbbrendűnek. Szégyellje magát ez az »unokaszülős« ember, aki ma Magyarországon házelnök lehet.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán írta azt, hogy

láthatólag minden maradék gátlását levetkőzte a Fidesz, amióta bejelentkezett a szélsőjobboldalra.

Ungár Péter sem hallgatott az ügyben, pártja, az LMP szóvivőjének Facebook-bejegyzését osztotta meg. Kanász-Nagy Máté pedig azt írta:

Több százezer magyar honfitársunk van, akik úgy élik az életüket, amit Kövér László devianciának tart. Nem deviánsok, hanem adófizető, törvénytisztelő magyar állampolgárok, akik csak szabad és boldog országban szeretnének élni. Egy olyan országban, ahol nem pedofíliához hasonlítják, ha valaki családot szeretne, egy olyan országban, ahol fel sem merül, hogy vannak másodrangú állampolgárok. Mert nincsenek. 

A Liberálisok közleményt adtak ki:

A XXI. században nincs keresnivalója a magyar közéletben egy olyan politikusnak, aki komolyan gondolja ezeket a homofób kijelentéseket, különösen, ha ő az Országgyűlés elnöke.

Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője pedig azt jelezte, hogy a Demokratikus Koalíció képviselői elutasítják, hogy ezentúl Kövért a parlamenti ülésteremben a kormánypártok által elfogadott szabályok szerint felállva üdvözöljék. 

Kövér László minden jel szerint náci módon gondolkodik és beszél. Nem egyszerűen fajankó, hanem veszélyes politikai gazember.  • Hírek
  • Támogatások