Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Lelőtte a szomszéd kutyáját és egy bokor alá rejtette

2019.05.21. 11:52

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lelőtt egy kutyát, majd egy zsákba tette a tetemet és egy bokor alá rejtette Garé határában, írja a police.hu.

Állatkínzás miatt nyomozott ugyanis a Siklósi Rendőrkapitányság egy 42 éves garéi férfi ellen, aki 2018. december 19-én este garéi házának udvarán engedéllyel tartott lőfegyverével meglőtt egy kutyát.

A találatot követően az eb a földre rogyott, majd pár másodperc múlva felállt és elszaladt. A férfi ezután az állat keresésére indult, majd az elpusztult kutya tetemét meg is találta a gazdájának udvarán. Ezután a tetemet egy zsákba tette, majd azt a település határában egy bokor alá rejtette.

A sértett másnap vette észre, hogy eltűnt a kutyája, valamint több – feltehetőleg az állattól származó – vérfoltot is talált házának udvarán, végül egy közeli mezőgazdasági területen megtalálta az elpusztult állatot, ezért bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrök a nyomozás során beazonosították, majd kihallgatták az állatkínzót, akinek most már az ügyészségen, majd pedig a bíróságon kell felelnie bűnéért.