Elza
-3 °C
1 °C

Orbán: Nem az orosz befolyástól kell félni, hanem Soros liberális világmaffiájától

2019.05.24. 21:09 Módosítva: 2019.05.25. 08:50

Orbán Viktor miniszterelnök: A választásnak az a tétje, hogy bevándorláspárti politikusok vezetik-e Európát, vagy bevándorlásellenesek, Európa megmarad-e Európának és az európaiaké marad-e.

Földi-Kovács Andrea riporter: Igaz nagyon ez a kijelentés, nyilván erről szól ez a választás.

Nagyon fontos a Fidesznek az elsöprő győzelem a vasárnapi EP-választáson, ezt mutatja az is, hogy Orbán Viktor interjút adott péntek este a Hír TV-nek, azzal a fő üzenettel, hogy a választás még nincs lefutva, minden fideszesnek el kell menni szavazni, mert ha nem, akkor a baloldal beengedi a migránsokat Európába. Hiába látszik, hogy óriási fölénnyel vezeti a közvélemény-kutatásokat a kormánypárt, a „bevándorláspárti oldal” nagyon erősen kampányol, ezért még bármi lehet. „Kedvenc politikai filozófusom, egy bizonyos Rocky Balboa mondta, hogy a végén van vége” – mondta a kormányfő.

A Strache-botrányról

A kormányfő a beszélgetés elején elmondta Heinz-Christian Strache ibizai videója kapcsán, hogy az osztrák kormányt vissza akarják terelni „a bevándorláspárti kormányok akoljába”, ezért robbantották ki valakik a botrányt. Szerinte a távozó szabadságpárti miniszterek helyére lépő újak máris a migránsoknak kedvező intézkedéseket kezdtek el hozni, ebből is látszik, kinek állt érdekében a váltás.

Tehát látszik, hogy nehéz a bevándorlásellenesek dolga, ezért meg kell őket erősíteni. Orbánnak is nagyobb befolyása lehet Európában, ha erős felhatalmazást kap a vasárnapi választáson. „Ha nekem erős felhatalmazást adnak, ha megvastagítják a hangomat, ha én jó fizikai állapotban tudok ott megjelenni”, akkor nő a befolyása Orbánnak az unió többi szervezetében is, például az Európai Tanácsban.

Nem az orosz befolyástól kell félni, hanem Sorostól

Orbán szerint Magyarországon nem a orosz befolyástól szenvedünk, hanem „a Soros-féle liberális világmaffia beavatkozása okoz szenvedést”. A miniszterelnök állítása szerint mindig jókat nevet, amikor az orosz befolyásról olvas „nyugati véleményeket”.

Orbán szerint a nyugatiak amúgy is kettős mércét alkalmaznak a magyarokkal szemben, hiszen kritizálják a kormányt amiatt, hogy nincs sajtószabadság, miközben a miniszterelnök szerint épp Magyarországon van csak teljes sajtószabadság, „Nyugaton meg csak korlátozott”.

Ha ránézek a nyugat-európai valóságra, akkor azt látom, hogy Nyugat-Európában a liberális sajtó az olyan 85 százalékát viszi a nyilvánosságnak, és a konzervatív-keresztény meg 15-öt. Magyarországon meg szerintem ez olyan fele-fele lehet. Márpedig az egyensúly fontos része a sajtószabadságnak.

Brüsszeli blabla

Hogy elválik-e a Fidesz a jobbközép Néppárttól, azt egyelőre nem tudta megmondani, ezt a vitát a választási eredmények után kell majd lefolytatni. De Orbánt zavarja, hogy nem tudja megmondani, hogy melyik EP-csúcsjelölt melyik frakcióhoz tartozik, szerinte a néppárti Weber és a szociáldemokrata Timmermans „ugyanazt mondják, ugyanazon a brüsszeli blabla-nyelven”, tartalmi különbség nincs köztük.

Itt a teljes videó: