Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Újabb holttestet hoztak fel az elsüllyedt hajóból

902A7770
2019.06.04. 14:59
Ez a tizedik megtalált test, a búvárok reggel a hajóroncs ablakában fedezték fel.

A Terrorelhárítási Központ közleménye szerint a magyar búvárok a reggeli merülés során a hajóroncs ablakában egy holttestet találtak és jelöltek meg, amelynek felszínre hozatala – tekintettel a továbbra is erős sodrásra és a nulla látási távolságra – bonyolult és nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben részt vevő szakembereket egyaránt. 

A délutáni merülés során – részletes előkészítő tevékenység és megfeszített, hatórás  csapatmunka eredményeképpen – sikerült a holttestet felszínre hozni. A mentési munkálatokban részt vevők elsődleges feladata továbbra is a hajóroncs kiemelése, melynek kivitelezésén több tucat, nagy tapasztalattal rendelkező magyar és külföldi szakember dolgozik.

Ismert: a Hableány sétahajó május 29-én, szerda este, nem sokkal 21 óra után süllyedt el a Margit híd alatt, amikor ráfutott és a vízbe fordította a jóval nagyobb Viking Sigyn szállodahajó. A Hableány hét másodperc alatt elsüllyedt 35 emberrel a fedélzetén – a kétfős személyzet mellett 33 dél-koreai turista volt a hajón. 

Közülük heten élték túl a balesetet, őket már ki is engedték a kórházból. A hétfőn megtalált, illetve felszínre hozott két holttest a nyolcadik és kilencedik áldozat, akit megtaláltak, most a tizedik testet hozták fel, a többieket nagy erőkkel keresik mind a roncsban, mind a Duna teljes szakaszán.

A mostani felhozásról videó is készült:

Kiemelik a Hableány tizedik megtalált áldozatát

(Borítókép: Megtalált holttestet szállít a rendőrség a Dunán 2019. június 4-én. Fotó: Ajpek Orsi / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport