A levezető körön csapódott egy autó a nézők közé a tótkomlósi rallyn

2019.06.10. 08:05 Módosítva: 2019.06.10. 10:08

Egy piros Volkswagen Golf hajtott a nézők közé a Tótkomlós rally belvárosi szakaszán, 11-en megsérültek, közülük ketten súlyosan, írja a Police.hu és a beol.hu.

A baleset a vasárnap kora esti levezető körön történt, amikor egy-egy merészebb manővert is végrehajtanak a versenyzők. A beol.hu beszámolója szerint az autót a nézők emelték meg, hogy a sérülteket ki tudják szabadítani. Az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a történtek körülményeit.

A balesetről készült videó alatti kommentekben felmerült, hogy a balesetet akár az is okozhatta, hogy a levezető kör a korábbi menetiránnyal ellentétes irányba volt, ami akár meg is zavarhatta a balesetet okozó pilótát, aki a verseny során számtalanszor bevette azt a kanyart, ami a balesetkor elmért, csak éppen a másik irányból.

Tótkomlóson már több mint tíz éve rendeznek városi rallyt. Idén több mint száz résztvevő érkezett a versenyre. A nézők beszámolója szerint a felvonulásnak nevezett levezető körön sokan elengedték magukat, de a balesetet okozó pilóta túl vagány figurát akart bemutatni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport